Vesti

Većinu developera ne zanimaju NFT-jevi

Anketa je otkrila da većina developera nije zainteresovana za NFT, a 70% njih ne želi da koristi kriptovalute kao alat za plaćanje. Objavljen je godišnji izveštaj o stanju industrije video igara na Konferenciji za developere igara, koji je pitao 2700 programera o njihovom poslu.

Jedno od tih pitanja je bilo: ” Da li je vaš studio zainteresovan za non-fungible tokene (NFT)? Sedamdeset posto ispitanika je odgovorilo da je nezainteresovano, dok je 21% donekle zainteresovano, a 7% veoma zainteresovano. Samo 1% je odgovorio da ih već razvija.

Sledeće pitanje je bilo: ” Da li vaš studio razmišlja o kriptovaluti kao sredstvu plaćanja ?” Rezultati su bili slični. Nije zainteresovano 72%, donekle je zainteresovano 21%, 6% je veoma zainteresovano i 1% već primenjuje kriptovalute. Velika većina se izjasnila da su protiv obe prakse, ističući potencijal za prevare, brige o monetizaciji i uticaj na životnu sredinu. Par ih je ipak nazvalo budućnost gejminga.

Ubisoft, Square Enix, Konami, a izgleda i Sega, su se već uhvatili u užasni voz sa NFT-jevima. Čak je i poznat glasovni glumac Troj Bejker objavio da se udružuje sa Voiceverse NFT. Ljudi bi trebali da mogu da kupe AI glasove koje mogu da koriste u bilo kojoj igri. Svako shvata koliko ovo nije jednostavan proces kao što to Troj objašnjava, a najverovatnije i nije moguće ga implementirati. Ali ne morate da verujete meni.

Našao sam sjajan video koji vam laički objašnjava šta su u stvari NFT-jevi, i kako funkcionišu. Kreator je Džoš Strajf Hejs, koji prati razne teme iz sveta gejminga, a pogotovo ga zanimaju loše prakse i biznis etike. U nastavku pogledajte kako on objašnjava NFT-jeve. Posebno obratite pažnju koliki je zapravo procenat PRAVIH (oni koji ne spamuju reklame o NFT na socijalnim mrežama, ili se sa svojim drugarima dodaju) kupaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top