PC

Shinji Mikami otkrio zašto je napustio Tango Gameworks

Shinji Mikami je legenda u industriji video igara, najpoznatiji po svom radu na originalnom Resident Evil i jednako revolucionarnom RE4, Mikami ima dugu i raznovrsnu istoriju u razvoju igara. Godine 2023. napustio je svoj studio Tango Gameworks, a klauzula o nekonkurenciji ga je primorala da se na neko vreme povuče. Mikami se sada vratio, osnovavši još jedan novi studio, i objašnjava tačno zašto je napustio Tango Gameworks.

U intervjuu koji je sproveo japanski talk show (i preveden/transkribovan od strane ‘Automation’), kreator je diskutovao o nizu tema. Ali je posebno ponudio veliki uvid u to zašto je napustio kompaniju početkom prošle godine.

Prema Mikamiju, akvizicija od strane Zenimax Media je imala uticaj na status kompanije, rekavši “Tango Gameworks nije ime kompanije, to je ime odeljenja. Ime kompanije je ZeniMax Asia K.K” – dodajući da je morao da se bori da zadrži ime Tango Gameworks čak i kao ‘brend’.

Iako je njegov odlazak konačno bio 2023. godine, Mikami je navodno planirao da ode još pre 8 godina, ali “odgovornost koju je osećao prema tekućim projektima je produžila njegov boravak,” kaže Automaton.

Međutim, ono što je podstaklo njegov konačni odlazak bila je želja da ponudi više iskustva u igrama za mlađe developere kroz osnivanje novog indie studija – omogućavajući kraće cikluse razvoja između igara kako bi se povećao opseg iskustva za nove talente.

Čak i unutar Tango Gameworks, Mikami je zauzimao snažan stav želeći da pomogne i poduči sledeću generaciju kreatora. Divno je videti da ovaj mentalitet ne samo da ostaje, već je jači nego ikad – čak i ako želi da se može udaljiti od žanra survival horora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top