Nintendo Switch

Nintendo očekuje slabiju prodaju Switch konzola ove godine

Posted on

Nintendo navodno očekuje da će prodaja Switch konzola opasti u tekućoj fiskalnoj godini, zbog tekućih nestašica i poremećaja u logističkom smislu.

To je prema izveštaju Nikkei firme, koja tvrdi da kompanija očekuje da će prodati oko 20 miliona Switch jedinica u svojoj tekućoj finansijskoj godini, što predstavlja pad od 10% u odnosu na prethodnu godinu i 30% pad u odnosu na 2020. godinu.

Broj konzola prodatih u fiskalnoj 2021. procenjen je na 23 miliona jedinica, što je pad od 20% u odnosu na prethodnu godinu kada je konzola dostigla vrhunac na 28,83 miliona jedinica.

Ranije ove godine, Nintendo je deo tog pada okrivio za globalni nedostatak poluprovodnika, kao i za prošlogodišnji fenomen prodaje Animal Crossinga.

Prema Nikkei-ju, pad je uprkos velikoj globalnoj potražnji za Switch-om, a Nintendo bi navodno želeo da poveća proizvodnju ako se problemi sa snabdevanjem mogu rešiti.

U februaru, Nintendo Switch je postao najprodavanija Nintendo kućna konzola svih vremena, sa 103,54 miliona prodatih jedinica do 31. decembra 2021, što je nadmašilo Wii-jevih 101,63 miliona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version