Vesti

Warner Bros. ponovo pokušava da proda svoje studije

Posted on

Prošle godine se govorilo da Warner Bros želi da proda svoju diviziju igara. To se nikada nije dogodilo, a izdavač je kasnije odlučio da ostane u industriji. Čini se da je poslednja runda akvizicija ponovo izazvala interesovanje WB-a, pošto izdavač navodno želi da proda svoje studije za igre.

Ova najnovija glasina dolazi od insajdera iz industrije Imrana Kana, koji je tvrdio da je „ove nedelje čuo pristojno čavrljanje o tome da WB Discovery kupuje njihove studije za razvoj igara.

Prema Kanu, kompanije koje su izrazile interesovanje uključuju „EA, Take-Two, Microsoft, Sony, Tencent, Netease i PUBG Corp. Sama prodaja se prvenstveno fokusira na studije, iako bi, prema Kanu, franšize WB-a potencijalno mogle biti licencirane.

Warner Bros poseduje mnogo talentovanih studija za igre, uključujući, ali ne ograničavajući se na Avalanche Software, Monolith Productions, NetherRealm Studios, Portkey Games, Rocksteady Studios i TT Games, sa brojnim franšizama, poput Middle Earth: Shadow of, Mortal Kombat i DC baziranim igrama.

S obzirom da WB poseduje mnoge franšize i da je zadužen za neke od najboljih studija u industriji, ova prodaja (ako je curenje istinito) poslužilo bi kao još jedna velika prekretnica za industriju video igara – posebno ako bi Sony ili Microsoft završili kupovinu studija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version