Mobile

Stardew Valley je među najprodavanijim igrama svih vremena

Posted on

Pošto fanovi željno iščekuju objavljivanje nove igre ConcernedApe – Haunted Chocolatier – mnogi nastavljaju da kupuju i igraju prethodni naslov nezavisnog studija: Stardew Valley. Nakon što je objavljena 2016. godine, poljoprivredna igra je samo nastavila da postaje sve bolja i bolja, što odražava komercijalni uspeh igre, koja se sada prodaje u preko 20 miliona primeraka.

Još u septembru 2021. izvestili smo da je Stardew Valley premašio 15 miliona prodatih primeraka. U to vreme, ovo je bila impresivna cifra, posebno za igru koju je prvenstveno razvila jedna osoba. Od tada, međutim, studio je najavio njihov novi i predstojeći naslov: Haunted Chocolatier.

Čini se da je ova najava nove igre imala srećan efekat povećanja broja pogleda na Stardew Valley jer je ConcernedApe sada zvanično objavio da je „od marta 2022., Stardew Valley prodao preko 20 miliona kopija na svim platformama, sa 13 miliona prodatih kopija za PC.”

Ovo je neverovatno impresivno i čini poljoprivrednu igru jednom od najprodavanijih igara svih vremena, pošto je nadmašila svaku Capcom igru ikada. Iako je ova prekretnica postignuta tokom 6 godina – od lansiranja igre 26. februara 2016. – indie naslov je uspeo da prikupi veliku publiku za veoma kratko vreme, prodavši preko 1 milion primeraka u prva 2 meseca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version