Nintendo Switch

Nintendo neće najaviti novi hardver ove godine

Posted on

Nintendo ove godine neće najaviti Switch Pro ili naslednika Switcha, objavljeno je.

Novi članak kompanije Nikkei analizira Nintendov nedavni izveštaj o prodaji, u kojem se navodi pad prodaje hardvera i softvera u odnosu na prethodnu godinu za tri meseca zaključno sa junom 2022.

Nikkeijev članak tvrdi da se zbog Nintendo-ovog fokusa na postizanje svog trenutnog plana prodaje u potpunosti koncentriše na proizvodnju dovoljnog broja Nintendo Switch jedinica sa komponentama koje je mogao da obezbedi.

U razgovoru za publikaciju, Nintendo predsednik Šuntaro Furukava je rekao: „Uobičajeno, tokom leta pravimo zalihe zaliha da bismo se pripremili za sezonu prodaje na kraju godine, koja je na vrhuncu. Ovog leta nismo u mogućnosti da proizvedemo onoliko koliko obično.“

Iako je Furukava rekao za Nikkei da kompanija i dalje cilja na 21 milion Switch konzola isporučenih tokom fiskalne godine koja se završava marta 2023. godine, situacija u vezi sa nabavkom delova ostaje nejasna.

U novembru prošle godine Nintendo je rekao da još uvek interno raspravlja o konceptu i vremenu lansiranja za svoj sledeći sistem za igre.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version