Gadgets

Bežične slušalice za svaku priliku: Arctis Nova 7

Steelseries je izbacio unapređenje za svoje Arctis slušalice a prvo smo uzeli da bacimo pogled na bežični model koji donosi neka zaista odlična rešenja

Arctis Nova 7

Steelseries Arctis Nova modeli sada praktično dele isti dizajn koji je dodatno unapređen u odnosu na prethodnu generaciju Arctis – sada svi imaju sistem koji je nazvan ComfortMAX i koji se sastoji iz headbanda ispod koga se nalazi fleksibilna traka slična onoj na skijaškim naočarima. Pritom ta traka sada može i da se podešava u nekoliko nivoa tako da se dobija odlično podešavanje i za ljude koji imaju manju ili veću glavu. Sve to kada se upari sa relativno malom težinom slušalica, koja sve zajedno sa baterijom na Nova 7 modelu iznosi samo 325 grama, i naušnicama od memorijske pene koje su presvučene finom tkaninom ostavlja utisak udobnosti kome malo drugih slušalica može zapravo da parira, pogotovu u dužim gejming sesijama. Dobra stvar je i što se svi Arctis Nova modeli mogu položiti na sto što olakšava skladištenje ili transport, tj kada hoćete slušalice negde da ponesete sa sobom. Sve kontrole jačine zvuka, mikrofona, povezivanja i drugog sada nalaze na samim slušalicama pa su vam uvek vrlo lako i brzo dostupne.

Nova 7 poseduje mogućnost bežičnog povezivanja, i to ne samo jedne vrste već i preko 2.4GHz putem USB-C dongle i preko Bluetooth 5.0 konekcije. Štaviše, ove slušalice se mogu istovremeno povezati na dva različita uređaja pa tako možete igrati nešto na PC računaru a istovremeno primati i poziv na mobilnom telefonu, kombinovati konzolu i Discord i slično, a sve zahvaljujući chat mix točkiću koji se nalazi na slušalici kojim vrlo brzo i lako određujete balans jačine zvuka između jednog i drugog izvora. Podržani su svi uređaji koji podržavaju USB-C, od PC računara, preko mobilnih telefona, Playstation i Nintendo konzola, a dodatno interesantno je da to podrazumeva i Meta Quest 2 uređaj za virtuelnu realnost čime on postaje još zanimljiviji. Treba naglasiti i da baterija na slušalicama traje do 38 sati, ali da je tu i opcija brzog USB-C punjenja (tokom koga naravno možete koristiti slušalice) koja vam za 15 minuta punjenja daje čak šest sati korišćenja. Ove brze funkcije su izuzetno bitne ako ste zaboravili da napunite slušalice, malo ih priključite da prođe trenutna sesija a onda ih recimo preko noći ostavite da se pravilno dopune. Čak i ako istovremeno koristite Bluetooth i 2.4GHz wireless baterija traje oko 26 sati što je izuzetno dobar rezultat. Na taj način Nova 7 postaju više od gejmerskih slušalica pa ih možete koristiti i za slušanje muzike u prevozu, gledanje filmova i slično. Svakako njihov sjajan zvuk opravdava sve te načine upotrebe. Slušalice jesu nešto teže sa 325 grama, ali je to razumljivo imajući u vidu ugrađenu bateriju, i dalje je to vrlo lagano. Zanimljivo je i da ne postoji RGB osvetljenje ali se poklopci naušnica skidaju pa na taj način možete kastomizovati vaš uređaj.

Bitna stvar za komunikaciju u današnjim igrama je naravno i kvalitet mikrofona koji je ovde dodatno poboljšan korišćenjem ClearCast Gen 2 noise cancelling tehnologije na svim modelima koja može da smanji okolne šumove do čak 25 dB, nezavisno od toga na kojoj ih platformi koristite. Sam mikrofon se potpuno uvlači u slušalicu i kada ne želite više da pričate dovoljno je samo da ga spakujete.

Poseban napredak u svim domenima zvuka ipak predstavlja novi Sonar softver kojim možete da podešavate praktično svaki parametar zvuka do nivoa profesionalnih uređaja i to možete raditi na svim uređajima iz Arctis Nova serije. Ukoliko ne želite da sami podešavate sve detalje možete iskoristiti neki od ponuđenih preseta zavisno od tipa igre, ili pak neki od preseta koje su kreirali čak i sami developeri, jedan takav slučaj je za Destiny 2 gde su podešavanja napravljena od strane ljudi koji su radili igru.

Zaključak

SteelSeries Arctis Nova 7 slušalice su negde ipak klasa za sebe jer unapređuje načine wireless povezivanja i nudi simultano povezivanje i miksovanje zvuka sa različitih izvora što je objektivno ogroman plus za bilo koji model. Nažalost najnovija tehnologija je uvek i najskuplja, pa Nova 7 košta više nego duplo koliko osnovni modeli iz serije, a dobijate praktično isti kvalitet zvuka, ali opet funkcionalnost je na značajno višem nivou.

ModelSteelSeries Arctis Nova 7
TipStereo wireless slušalice slušalice
DodatnoUltra lagane, fleksibilni headband, udobne naušnice od tkanine, istovremeno povezivanje i preko 2.4GHz i Bluetooth 5.0
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top