PC

The Simpsons: Hit & Run je bio zamišljen kao “GTA za decu”

FOTO: Radical Entertainment

Uprkos tome što je za mnoge kultni klasik, The Simpsons: Hit & Run se oseća kao deo detinjstva svakog igrača. Nadaleko se smatra jednom od najboljih Simpsons igara svih vremena, i još uvek je najbolje ocenjena, tako da ne bi trebalo da bude iznenađenje da su developeri – Radical Entertainment – uzeli dosta inspiracije od još jedne popularne i izuzetno uticajne franšize – GTA.

U intervjuu za GamesRadar, glavni dizajner igre The Simpsons: Hit & Run Džo MekGin otkrio je da je tim u Radical Entertainment-u dobio potpunu slobodu da kreira Simpsons igru, a mnogi su bili razumljivo pod uticajem popularnih naslova u to vreme . Pošto je igra bila u razvoju tokom lansiranja i GTA 3 i GTA: Vice City, MekGin i tim su iskoristili popularnost kriminalnog serijala igara i predstavili Simpsons: Hit & Run kao „GTA za decu“.

„Nema sumnje da je Hit & Run inspirisan Grand Theft Auto 3, koji smo svi igrali u to vreme“, kaže MekGin . „Izdavaču smo predstavili igru kao ‘GTA za decu’. Kao developeri igara, ključni koncept koji smo videli u GTA je istraživanje. Ne samo istraživanje sveta igre, već i prostora mogućnosti. To sada može izgledati očigledno, ali tada je bilo revolucionarno: GTA je bila jedna od prvih igara koja vam je dala slobodu da rešite misiju onako kako vam odgovara.”

MekGin nastavlja da objašnjava da je još jedan veliki deo GTA serijala koji je dospeo u Hit & Run bila mogućnost vožnje bilo kog automobila, čak i onih koje voze NPC likovi. On takođe otkriva kako tim nije bio inspirisan samo GTA, već i nekoliko drugih malo verovatnih naslova. Tim se obratio Driveru za inspiraciju prilikom kreiranja fizike vožnje u Hit & Run, dok su platforming elementi igre došli iz atmosfere Super Mario 64.

To samo pokazuje da developeri uvek traže uticajne naslove za ideje igara, bez obzira koliko su nepovezani sa izvornim materijalom. Sada kada bi samo požurili sa Hit & Run Remake, to bi bilo sjajno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top