Vesti

GTA je kanibalizovao planiranu Playstation ekskluzivu Agent

Još davne 2009. godine, Rockstar je najavio planove za razvoj nove ekskluzivne igre za PlayStation konzole, poznate kao Agent. Nakon objave, Rockstar nikada više nije spomenuo projekat. Sada, više od decenije kasnije, Rockstar North veteran je podelio detalje o tome šta se dešavalo sa igrom iza kulisa.

Dok se moderni Rockstar uglavnom povukao za rad uglavnom na svoje dve najpoznatije franšize, Grand Theft Auto i Red Dead Redemption, pre više od decenije, studio je još uvek istraživao više novih pravaca, što je rezultiralo igrama poput Bully, LA Noire i na neko vreme, Agent je bio među tim projektima.

Bivši tehnički direktor Rockstara, Obbe Vermeij, koji je radio u studiju 14 godina, ali ga je napustio pre više od decenije, objavio je ove nedelje blog post u kojem deli neke male detalje o otkazanoj igri ‘Agent’. Izgleda da je igra trebala biti postavljena u 1970-im godinama i trebala bi biti linearnija igra u poređenju sa GTA serijalom, sa špijunom po imenu Jimmy kao glavnim likom, koji je trebao biti škotska verzija James Bonda.

Igra se razvijala prilično dugo, ali nije napredovala onoliko brzo koliko je tim navodno nadao. Produkcija Grand Theft Auto IV trebala je da se pojača i u nastojanju da završi Agent pre nego što bi morali da pređu na podršku razvoju sledećeg Grand Theft Auto, tim je počeo da pravi rezove, uključujući odbacivanje čitavog nivoa. Međutim, igra nije završena na vreme i razni Rockstar studiji su pozvani da pomognu na GTA 4, stavljajući druge projekte na čekanje.

Nije jasno da li je Rockstar planirao da se vrati na Agent nakon izlaska GTA 4, ali na kraju, igra je navodno viđena kao ‘ometanje’ ambicija Rockstara sa GTA i kao rezultat, igra je stavljena na led i Rockstar je na kraju napustio trejdmark za igru.

Ipak, znamo jednu stvar sigurno, ove informacije su bile legitimne i Rockstar nije bio previše srećan zbog malih informacija koje su deljene, jer je Vermeij brzo kontaktiran od strane kompanije i zamoljen da ukloni blog post, što je on odmah i uradio. Međutim, svi sočni detalji sadržani u njemu već su obišli internet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top