Vesti

EU će odobriti kupovinu Activision-Blizzard grupe od strane Microsofta

FOTO: Microsoft

Regulatori konkurencije i tržišta još uvek procenjuju Microsoftovu planiranu akviziciju Activision Blizzard grupe. Iako se činilo da stvari idu ka blokiranju kupovine, izvori su otkrili da EU zapravo sada planira da odobri sporazum.

Prema tri izvora upoznata sa tim, u razgovoru za Rojters otkrila su da Evropska komisija planira da odobri masovnu kupovinu za giganta iz Redmonda. Nedavni pravni sporazumi kompanije sa Nintendom i Nvidijom o postavljanju first-party igara na Nintendo konzole i Nvidijinu rivalsku uslugu za cloud gaming(GeForce Now) smatraju se potezima ‘profesionalne konkurencije’ i zbog toga EU navodno neće prisiljavati Microsoft da se odrekne bilo kojeg dela Activision Blizzarda.

Uz sve to, vredi napomenuti i da je EU upravo produžila rok za donošenje odluke o sporazumu, pomerivši konačnu odluku na 25. april.

Evropska komisija je samo jedan od nekoliko velikih tržišnih regulatora koji treba da odobre dogovor. FTC u SAD tuži da blokira dogovor, a Microsoft se trenutno priprema za suđenje kako bi se borio za kupovinu. CMA u Britaniji takođe predstavlja prepreku i ranije je sugerisano da bi Microsoft trebalo da se odustane od Activision-a ili nekako izdvoji Call of Duty.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top