PC

Microsoft ne želi da kupi Activision bez Call of Duty franšize

FOTO: Activision

Juče je Microsoft imao sastanak sa Evropskom komisijom kako bi dalje razgovarao o kupovini Activision-Blizzard grupe. Ubrzo nakon toga, Microsoft je održao svoj brifing za štampu kako bi odgovorio na nekoliko pitanja o dogovoru i tekućem procesu. Tokom ovoga, predsednik Majkrosofta, Bred Smit, upitan je da li bi kompanija bila spremna da odustane od Call of Duty franšize da bi se kupovina obavila, i nije iznenađujuće da je odgovor bio „ne“.

Pitanje se pojavilo zbog britanske Uprave za konkurenciju i tržišta i njene liste predloženih korektivnih mera za odobravanje sporazuma. Jedna takva mera bila je posebno drastična i uključivala je odustajanje od kompanije Activision i Call of Duty franšize kao celine.

Kako je izvestio Eurogamer, Smit je brzo odbacio ideju da Majkrosoft odustane od toliko da bi progurao dogovor, rekavši: „Jednostavno ne vidimo održiv put da prodamo Activision studio ili Call of Duty igru nekom drugom . Dakle, ako ste CMA u Velikoj Britaniji, mislim da ćete verovatno želeti da donesete odluku.”

Iako Microsoft neće želeti da odustane od Call of Duty da bi zaključio posao, kompanija je spremna da sklopi dogovor sa „zaštitama i pravnim merama“ koje sprovode regulatori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top