PC

Xbox Game Pass neće poskupeti zbog kupovine Activision-Blizzard grupe

FOTO: Microsoft/Xbox

Najnovija Microsoftova prijava britanskom Upravi za konkurenciju i tržišta objavljena je ove nedelje, a kompanija je odgovorila na još nekoliko zabrinutosti CMA. Jedna takva zabrinutost koju je CMA izneo bio je potencijal za Microsoft da podigne cene za Game Pass nakon akvizicije Activision-Blizzard-a, ali Microsoft kaže da nema planova za povećanje cena u skorije vreme.

U ranijem podnesku, CMA je izrazio zabrinutost da bi pridruživanje Activision Blizzard-a Microsoftu dovelo do povećanja cena pretplate na Game Pass. U svom odgovoru, Microsoft kaže da cene “neće porasti kao rezultat spajanja, i sigurno neće porasti do tačke koja nadoknađuje značajne prednosti Activision naslova koji dolaze u Game Pass na bazi dana i datuma“.

Microsoft proširuje ovo rekavši da će spajanje omogućiti Microsoft-u da kupi Activision Blizzard igre po oportunitetnoj ceni i da će kompanija imati podsticaj da te igre distribuira šire kako bi povećala učinak Game Pass-a.

Kompanija tvrdi da je ovaj efekat već pokazan njenom akvizicijom Zenimax Media i Bethesda. To spajanje nije dovelo do povećanja cena za Game Pass pretplatnike. Osim toga, Microsoft kaže da povećanje cena Game Pass-a može dovesti do toga da veći broj pretplatnika otkaže svoje pretplate nakon kratkog vremena.

CMA i Evropska komisija trebalo bi da donesu konačne odluke o spajanju krajem aprila, a šuška se da je EU komisija već odobrila kupovinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top