PC

Starfield dobio 18+ rejting u Australiji

Posted on

FOTO: Bethesda

Studiji obično vole da izbegavaju ocene 18+, ali to nije uvek moguće u svakom regionu. Ove nedelje, australijski klasifikacioni odbor ocenio je Starfild kao igru za 18+ publiku, prvenstveno zbog prikaza upotrebe droga.

Ocena ovog odbora otkriva nekoliko stvari o Starfield. Kao što biste očekivali od RPG-a sa borbom, u igri ima dosta nasilja i nekoliko slučajeva upotrebe vulgarnog jezika. Ocena takođe otkriva da u igri nema seksa i golotinje. Međutim, igra zaslužuje ocenu 18+ zbog upotrebe droga sa „velikim uticajem“.

Vredi napomenuti da je australijski klasifikacioni odbor posebno strog prema stvarima kao što su droge, tako da bi to mogla biti slična situacija kao i sa Fallout 3 u ono vreme, kada se igra suočila sa ispitivanjem zbog morfijuma kao leka u igri. Ime je kasnije moralo da se promeni u Med-X da bi prošla klasifikaciju.

Alternativno, ovo bi mogao biti deo sveta na koji Bethesda želi da se više oslanja. Spoljni svetovi su takođe imali razne izmišljene svemirske droge tokom igre, neke sa očigledno negativnim efektima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version