Vesti

EA podelio na stotine otkaza kao deo restruktuiranja

Posted on

Brojni izdavači igara su napravili rezove u prvim mesecima ove godine. Microsoft je otpustio mnoge zaposlene širom Xbox-a, Take-Two je nedavno najavio rundu otpuštanja, a sada se EA pridružuje listi sa planovima za smanjenje oko 750 pozicija.

EA smanjuje otprilike šest odsto svoje radne snage, što bi moglo da bude od 750 do 800 radnika. Prema javnom pismu koje je napisao izvršni direktor Andrew Wilson, EA se „restrukturira“ u nastojanju da „usmeri veći fokus na naš portfolio“.

Pismo počinje rečima da EA „deluje sa pozicije snage“, što je uvek čudan način da se započne pismo kojim se najavljuju stotine otpuštanja. U pismu se dalje kaže: „Dok se više fokusiramo na naš portfolio, mi se udaljavamo od projekata koji ne doprinose našoj strategiji, preispitujemo svoj otisak i restrukturiramo neke od naših timova. Očekuje se da će ove odluke uticati na otprilike šest odsto radne snage naše kompanije.

Neki zaposleni će dobiti priliku da pređu na druge projekte, dok će drugi biti otpušteni, ali će svi pogođeni dobiti otpremnine, kontinuirano zdravstveno osiguranje i pristup EA-ovoj usluzi karijerne tranzicije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version