PC

Nema džabe! Unreal 5 nadogradnja za ARK: Survival Evolved ipak nije besplatna, košta čak 40$

FOTO: Studio Wildcard

Još u januaru Studio Wildcard je otkrio da tim radi na remasteru ARK: Survival Evolved za koji je navedeno da je “potpuna besplatna nadogradnja/remaster“. Sada je tim zvanično predstavio remaster – ali za razliku od onoga što je obećano, nadogradnja će u stvari koštati više od potpuno nove igre.

Objavljujući na svom blogu, Studio Wildcard je zvanično predstavio ARK: Survival Ascend – “remaster sledeće generacije našeg voljenog ARK: Survival Evolved, koji koristi moć Unreal Engine 5“. Igra je u pripremi za PC, PS5 i Xbox Series X/S i planirana je za izdavanje do kraja avgusta 2023. godine.

Iako je u početku bio uzbudljiv koncept, ova nadogradnja će nažalost koštati korisnike 40 dolara, a to uključuje samo osnovnu igru, Survival of the Fittest i ne-kanon DLC mape. Oni koji žele potpuno ARK iskustvo moraće da iskašljaju dodatnih 40 dolara za dva paketa ekspanzija, što znači da će sve u svemu oni koji žele da nadograde na UE5 morati da potroše više od cene potpuno nove igre da bi to uradili.

Štaviše, sa lansiranjem ovog UE5 izdanja, svi zvanični serveri originalnog izdanja ARK-a će biti ugašeni. Jedina spasonosna milost dolazi u činjenici da će igrači i dalje moći da hostuju svoje nezvanične servere i da će takođe moći da igraju solo bez problema.

Ipak, način na koji su trenutni ARK igrači prisiljeni nije zabavan – pogotovo zato što se ranije tvrdilo da je nadogradnja besplatna. Kompletni detalji oko nadogradnje, uključujući sve njene karakteristike i više, mogu se naći OVDE, ali za 80 dolara to je svakako teška pljačka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top