PC

Ako Microsoft uspe da kupi Activision, Call of Duty bi na Game Pass došao tek 2025. godine

Kada su prvi izveštaji o kupovini Microsoft Activision-Blizzarda izašli na videlo, mnogi su odmah pomislili da će dobiti Call of Duty na Xbox Game Pass-u. Međutim, čini se da je to trebalo da se desi nekoliko godina nakon što je akvizicija završena.

Britanska uprava za konkurenciju i tržišta (CMA) značajno je uticala na Microsoftove planove da kupi Activision Blizzard. CMA je nedavno blokirao akviziciju u Velikoj Britaniji, navodeći cloud gaming kao glavni razlog. Da je otkup odobren, jedna velika prednost od toga da Activision postane kompanija u vlasništvu Microsofta bila bi uključivanje Call of Duty naslova na Xbox Game Pass, dajući igračima pristup jednoj od najpopularnijih franšiza u istoriji uz mesečnu naknadu.

Međutim, izveštaj CMA ukazuje da Call of Duty neće biti dostupan na Xbox Game Pass-u do 2025. Iako izveštaj CMA navodi da će koristi od kupovine početi da se prikupljaju u razumnom periodu, nejasno je odakle dolazi ovaj plan izdanja za 2025. godinu. Ako je tačno, to znači da čak i ako akvizicija prođe, još uvek će proći nekoliko godina pre nego što bi fanovi Call of Duty-a uživali u prednostima Game Pass servisa.

Microsoft je najavio da će uložiti žalbu na odluku CMA, ali je neizvesno da li će to rezultirati drugačijim ishodom. Bez obzira na rezultat, Microsoft je potvrdio da će Activision naslovi završiti na Game Pass-u ako spajanje bude odobreno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top