Vesti

Unity ponovo otpustio na stotine ljudi

Posted on

Unity je otpusio 600 zaposlenih, a planira da broj svojih kancelarija širom sveda smanji, i to sa 58 kancelarija na svega 30. 

Globalna tech industrija je u poslednje vreme doživela pad broja zaposlenih u mnogim značajnim firmama, ali ovo je već treći put da je Unity u poslednjih godinu dana otpustio radnike.

Unity engine je korišten prilikom izrade nekih od najpopularnijih video igara današnjice, kao što su Pokemon Go, Cuphead, Rust, Genshin Impact i mnoge druge. 

Pored toga što je korišćen za izradu igara za konzole i PC, korišćen je i za razvoj VR i mobilnih igara, što ga stavlja rame uz rame sa Epic-ovim Unreal Engine kada je u pitanju korišćenje i popularnost

Međutim, Unity je bio primoran da dobro razmisli o svojoj strategiji poslovanja usled problema u ovoj globanoj industriji što je na kraju rezultovalo smanjenjem broja zaposlenih. 

Prema Wall Steet Journal, Unity je smanjio svoju radnu snagu za 8% što  znači da se broj zaposlenih smanjio za 1.000 u tom periodu. Prvi talas otpuštanja je usledio u januaru 2022, kada je otpušteno 285 zaposlenih, a ubrzo nakon toga, u junu meseca je otpušteno još 300 radnika. 

Iz Unity su dali izjavu da su ova otpuštanja morala da se dese kako bi ova kompanija bila profitabilnija i spremnija za veći rast i napredak

Da li nam ovo govori da dolazi do pada i propasti tech industrije? S obzirom da sve više kompanija iz ove branše smanjuje svoj broj zaposlenih, ali i broj kancelarija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version