PC

FIFA 23 premašila ukupnu prodaju FIFA 22 za samo 6 meseci od izlaska

FOTO: EA

EA je u utorak objavio da se FIFA 23 za šest meseci prodala više od FIFA 22 u celom njenom životnom veku, čime je postala najuspešnija igra u istoriji ove franšize.

“To je najbolje izdanje koje smo ikada imali”, stoji u izveštaju o poslovanju u četvrtom kvartalu.

“Naša FIFA franšiza je imala rekordnu angažovanost i live service performanse, što je dovelo do boljih rezultata nego što smo očekivali u Q4 i snažnog kraja fiskalne godine”, izjavio je Chris Suh, glavni finansijski direktor.

FIFA 23 je izašla u septembru 2022. i oborila je rekord po broju igrača u prvoj nedelji, prema podacima EA.

U januaru, EA je rekao da je FIFA 23 “na dobrom putu da postane najveća igra u franšizi”.

U Severnoj Americi, prodaja je skočila za 50% u poređenju sa prošlom godinom”, kazao je Andrew Wilson, izvršni direktor.

Odlična prodaja i angažovanost igrača dolazi sa poslednjim fudbalskim naslovom koji dolazi kao deo završenog partnerstva FIFA i Electronic Artsa. Nakon FIFA 23 očekujemo da će obe strane objavljivati svoje igre zasebno, što su i objavili, ali trenutno nemamo nikakvih informacija na tu temu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top