Vesti

Sve Zelda igre koje  možete pronaći na Nintendo Switch-u

Posted on

Sasvim je normalno da kada izađe neki dugo očekivan deo popularne franšize da dođe i do povećanja interesovanja i za prethodna izdanja

To je situacija i sa Zeldom – ali, ako ste novi u franšizi, i želite da se isprobate u prethodnim delovima, ovde možete pronaći spisak svih Zelda igara koje možete naći na Nintendo Switch-u. 

Postoji veliki broj Zelda igara, ali dobar deo njih je ograničen na stare Nintendo konzole. Ali i dalje se dobar deo njih može pronaći i na Nintendo Switchu.  A to su:

  • The Legend of Zelda
  • The Legend of Zelda: A Link to the Past
  • The Legend of Zelda: Link’s Awakening
  • The Legend of Zelda: Ocarina of Time
  • The Legend of Zelda: Majora’s Mask
  • The Legend of Zelda: The Minish Cap
  • Zelda 2: The Adventure of Link

The Legend of Zelda je prva i najjednostavnija igra ovog serijala i ona je postavila stub temeljac svega što ova franšiza sad jeste. U pikselovanoj grafici, Link se bori da dođe do 8 delova Triforce of Wisdoom što će mu pomoći da pobedi Ganon-a i spasi Zeldu. Ona je izašla 1986 godine. 

The Legend of Zelda: A Link to the Past je treće izdanje u ovoj franšizi. Ovaj deo je više fokusiran na priču i likove, a takođe u ovom delu se i premijerno pojavljuje čuveno Linkonovo oružje – the Master Sword. 

U The Legend of Zelda: Link’s Awakening Link se nalazi zarobljen na ostrvu Koholint i potrebno mu je da pronađe 8 instrumenata sirena kako bi se izbavio. Ovaj deo je za one prave Nintendo fanove jer je ova igra predstavila neke već poznate neprijatelje iz Super Mario serijala, kao što su Goombas i Thwomps.  

U Legend of Zelda: Ocarina of Time na Nintendu 64 je prva u potpunosti 3D igra ovog serijala i prva u kojoj se pojavljuje Linkonov konj – Epona. Ovo je jedna od najvoljenijih igara u ovom serijalu. 

Nastavak Ocarina of Time, Majora’s Mask’s se nastavio u 3D-u. Switch igrači mogu da uživaju u ovoj igri zajedno sa Linkonovim sposobnostima manipulacije vremenom. Mnogo likova za interakciju, a glavni objektiv jeste spasiti svet za 3 dana.

Pretplatnici na Nintendo Switch Online mogu igrati i The Legend of Zelda: The Minish Cap. Ova igra se fokusira na sam početak ove legende i akcenat je na istraživanju tamnica. 

Ukoliko ste se oduševili sa novom The Legend of Zelda: Tears of Kingdom igrom i želite da vidite početke ove igre (ili želite da vidite početak ove legende, pre nego što probate najnoviji deo) – ovo su svi delovi u kojima možete uživati na Nintendo Switch-u. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version