Vesti

Diablo IV – Svaka sezona zahteva novi početak sa novim likom

Rod Fergusson iz Blizzarda potvrdio je da će igrači Diablo 4 morati da naprave novog lika kako bi učestvovali u sezonskom sadržaju. Ova vest može biti razočaravajuća za neke igrače Diablo 4 koji su novi u Diablo franšizi, posebno jer su već uložili značajan vremenski napor u podizanje nivoa svojih likova.

Dostizanje maksimalnog nivoa u Diablo 4 nije lak zadatak. Da bismo stekli uvid u ozbiljnost podizanja maksimalnog nivoa u Diablo 4, nivo 85 u igri je tehnički polovina puta u pogledu količine iskustva potrebne za dostizanje nivoa 100. Možemo reći da mnogi igrači neće biti zainteresovani da počnu iz početka sa novim likom i ne samo da moraju ponovo podizati nivo svog lika, već i ponavljati veći deo sadržaja kroz koji su već prošli.

Nažalost, za te pojedince, Rod Fergusson iz Blizzarda je potvrdio na Twitteru da je učešće u sezonskom sadržaju Diablo 4 zahteva stvaranje novog sezonskog lika. To znači da će oni koji žele da zadrže svoj trenutni lik propustiti “sezonsku priču, mehanike, sezonsko putovanje i bitku za prelazak.” Iako su dugogodišnji igrači Diabla očekivali ovo, oni koji su novi u franšizi mogu biti zbunjeni i frustrirani. S obzirom na to da je Diablo 4 oborio prodajne rekorde Blizzarda, može se reći da je definitivno privukao nove igrače u ovu dugo trajajuću seriju.

Drugi mogu tvrditi da ovo nije u skladu sa live service modelom Diablo 4. Na kraju krajeva, druge igre u live service modelu ne zahtevaju od igrača da počnu iz početka sa novim likom kako bi iskusili sezonski sadržaj, pa će biti interesantno videti da li će ova odluka udaljiti deo Diablo 4 zajednice. Lako je zamisliti kako će neki igrači jednostavno odustati od sezonskog sadržaja čim shvate da moraju napraviti novog lika.

Već postoji određena zabrinutost i kontroverza oko toga kako će Blizzard upravljati sezonskim sadržajem u Diablo 4. Mnogi fanovi su bili zabrinuti zbog toga kako će Diablo 4 upravljati slavom tokom sezonskih resetovanja, jer su bili zabrinuti da će možda morati ponovo otkrivati celu mapu ili pronalaziti sve oltare Lilith. Srećom, Blizzard je potvrdio da to neće biti slučaj.

Prva sezona Diablo 4 se očekuje da počne sledećeg meseca, pa će proći neko vreme pre nego što fanovi akciono-RPG igre vide da li je sezonski sadržaj uopšte i vredan napora i odricanja. Oni koji nisu zainteresovani za praćenje sezonskih priča u Diablo 4 jednostavno mogu sačekati da se pojave ekspanzije pre nego što se ponovo uključe u igru, naravno. Trenutno nije poznat tačan datum izlaska Diablo 4 DLC ekspanzija, ali Blizzard je potvrdio da su bar dve u razvoju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top