Vesti

Otkazani su već E3 festivali za 2024. i 2025. godinu

Prema novootkrivenim javnim dokumentima, izgleda da je Američka asocijacija za zabavni softver (ESA) već otkazala izdanja E3 sajmova za 2024. i 2025. godinu. Ova vest dodatno potvrđuje široko rasprostranjeno uverenje da se E3 možda nikada neće oporaviti od otkazivanja 2023. godine.

Elektronski sajam zabave izgubio je deo svog sjaja tokom poslednje decenije, kako su se sve više velikih izdavača fokusirali na održavanje sopstvenih događaja umesto deljenja medijskog prostora sa svojim konkurentima. I dok ova tendencija nije nužno ugrozila sam opstanak sajma, E3 je izgledao ugroženo od dolaska epidemije COVID-19, koja je navedena kao glavni razlog otkazivanja E3 sajmova 2020. i 2022. godine. Pandemija je takođe navela organizatore da isprobaju online format za E3 2021, koji je dobio mlaku reakciju kako od publike tako i od izlagača.

;

Najnoviji pokušaj sajma rezultirao je najalarmantnijim otkazivanjem do sada, jer je E3 2023. godine otkazan krajem marta zbog opšteg nedostatka interesovanja izdavača. I dok organizatori nisu izričito odustali od događaja, čini se da su već odlučili da otkažu naredna dva izdanja E3. Naime, informacija o otkazivanju E3 sajmova za 2024. i 2025. godinu jasno je navedena u zvaničnom dokumentu o prodaji konvencija sa sastanka Komisije za turizam grada Los Anđelesa održanog 21. juna, kako je prvi primetio korisnik foruma ResetEra pod imenom Rosti.

Ova informacija ne isključuje mogućnost da se u skorijoj budućnosti pokuša sa virtuelnim E3, jer lokalna vlast verovatno ima uvid samo u fizičko prisustvo sajma s obzirom da je izabrana lokacija javno vlasništvo, Konvencijski centar Los Anđelesa. Ipak, činjenica da se čini da je ESA već odustala od ideje čak i da pokuša tradicionalni E3 u narednim godinama ne obećava dobro za budućnost sajma i njegov sve slabiji ugled.

Kada se sagleda šira slika, letnji gejming festival (Summer Game Fest) već je uspeo da popuni ulogu događaja s najavljenim velikim igrama sredinom godine, još od prvih problema koje je E3 imao zbog pandemije 2020. godine. Nedavno završeno izdanje Summer Game Festa za 2023. godinu doživelo je kritike zbog nedovoljne zastupljenosti, ali nije razočaralo u smislu otkrivanja igara, koje su bile raznovrsne i brojne. S obzirom na već potvrđeni Summer Game Fest za 2024. godinu i na osnovu ovih novih otkrivenih dokaza o otkazivanju, put oporavka E3 sajma izgleda sve duži i teži iz dana u dan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top