Vesti

Šta bi to trebalo da se doda u Hogwarts Legacy nastavak?

Fanovi Harija Potera možda nisu dobili svaku sitnicu koju bi želeli u igri Hogwarts Legacy, ali kao prvi deo onoga što bi mogao biti bogat i perspektivan serijal, sam koncept je izuzetno ambiciozan. Postoji samo nekoliko nostalgičnih detalja iz Hari Poter mitologije koje fanovi i dalje žele da vide u akciono-RPG igri Avalanchea, barem u smislu onoga što bi imalo smisla u kasnom devetnaestom veku u okviru iskustva školovanja učenika. Diagon Alley je jedna od tih bitnih stvari koju bi igrači sigurno voleli da istraže, uz dovoljno novca u vidu Kunta, Sicklea i Galiona da potroše u dostupnim prodavnicama.

Međutim, pored Diagon Alley, postoji još jedan važan deo većine uvodnih iskustava u Hogvortsu koji nedostaje u igri Hogwarts Legacy. Tačno je da je Hogwarts Legacy već postao topao i dobrodošao uvod u dvorac i njegovo okruženje, i možda lokomotiva Hogwarts Ekspres ne bi bila tako fascinantna iz tog ugla. Ali imati priliku da se ukrcaju i voze vozom do Hogvorts škole i dalje bi pružilo izvanrednu izgradnju sveta i nostalgično iskustvo u nastavku Hogwarts Legacy, posebno ako bi igrači mogli slobodno da se kreću od vagona do vagona i druže se sa školskim drugovima, profesorima i potencijalnim saputnicima.

Vožnjom vozom do Hogvorts bi bila sjajan način za izgradnju sveta

Vožnja Hogwarts Ekspresom bi mogla biti neverovatna otvarajuća sekvencija u nastavku Hogwarts Legacy igre, gde bi igrači gledali kroz prozore vagona, razgovarali sa drugim učenicima i kupovali slatkiše od prodavca na kolima. Ako igračev lik još nije raspoređen u kuću i ako je sa drugim učenicima koji nisu, ovo bi bila sjajna prilika za igrače da upoznaju druge školske drugove pre nego što budu raspoređeni i da ih ne procenjuju ili stereotipizuju na osnovu kuće kojoj mogu pripadati.

Međutim, to bi značilo ili da igrači trebaju biti prva godina učenici ili da bi trebalo da postoji poseban razlog zašto su oni i ceo voz pun starijih učenika još uvek neraspoređeni. Hogwarts Legacy je imao dobar razlog zašto je protagonist bio poseban, ali cela grupa učenika u vozu mogla bi biti teže opravdana.

Bez obzira na to, bilo bi fantastično ako bi igrači mogli biti slobodni da se kreću napred-nazad kroz voz i ulaze u određene otključane vagone kako bi razgovarali sa učenicima koji strpljivo čekaju njihov dolazak u dvorac. To bi igračima omogućilo da unapred upoznaju potencijalne saputnike i druge likove van školskog okruženja, dok još nisu sigurni u koju će kuću biti raspoređeni ili kakav će život biti u Hogvortsovom studentskom domu.

Takođe, kola sa slatkišima koja bi dolazila bi bila izvanredan izvor nostalgije, a igrači koji počinju sa malo novca mogli bi izabrati jedan ili dva slatkiša iz ponude. Bilo bi zanimljivo ako bi košarica sa slatkišima iz Hogwarts Ekspresa mogla funkcionisati slično kao suveniri u Elden Ringu, gde igrači biraju jedan predmet sa kojim će započeti igru, a drugi učenik im može pozajmiti novac kako bi im bilo besplatno.

Da Dementori uđu u voz u potrazi za nekim možda bi bilo previše doslovno, ali bilo bi zanimljivo videti neki napad na voz koji bi igračima pružio brzi tutorijal o borbi, što bi moglo biti uzbudljivo i spektakularno. Hogwarts Ekspres se pojavljuje u Hogwarts Legacy kao deo scenografije, ali vožnja vozom kao otvarajuća sekvencija mogla bi ponuditi nastavku mnogo nezaboravnih trenutaka i pomoći u uspostavljanju odnosa među likovima pre nego što igrači stignu u Hogvorts.

Hogwarts Legacy verzija za Nintendo Switch izlazi 14. novembra, a sad trenutno je  dostupan na PC-u, PS4, PS5, Xbox One i Xbox Series X/S.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top