Vesti

Ubisoft sarađivao sa renomiranim insitucijama na Istoriji Bagdada

Ubisoft je predstavio partnerstva sa nekoliko renomiranih institucija kako bi se oživela “Istorija Bagdada” u igri Assassin’s Creed Mirage, koji je predstojeći nastavak Assassin’s Creed franšize. Ovaj nastavak će biti objavljen širom sveta 12. oktobra 2023. godine. 

“Istorija Bagdada” će biti dostupna na svim platformama na kojima će biti Assassin’s Creed Mirage i ovo pruža igračima zanimljiv, interaktivni način da saznaju više o bogatom okruženju ove igre. 

U ovoj odličnoj rekreaciji Bagdada, igrači mogu da otkriju ukupno šezdeset šest istorijskih lokacija, a pri čemu svaka od njih služi kao portal ka prikazu jedne vremenske ere. Podeljeni su u pet kategorija: 

  • Umetnost i nauka, 
  • Verovanja i svakodnevni život,
  • Dvorski život,
  • Ekonomija i
  • Vlada. 

Sve je odrađeno u saradnji sa istoričarima i stručnim savetnicima, a sve je ilustrovano slikama pažljivo odabranim iz kolekcija eminentnih muzeja i institucija širom sveta, uključujući The David Collection, Institut du monde arabe (IMA), The Khalili Collections i Shangri La Museum of Islamic Art, Culture & Design.

The David Collection je ekskluzivni muzej smešten u samom srcu Kopenhagena sa jednom od najopsežnijih kolekcija islamske umetnosti na Zapadu. Jedan od objekata iz The David Collection prikazanih u “Istoriji Bagdada” je veličanstveni kovčeg od slonovače sa pozlaćenim vezovima.

Već više od trideset godina Institut du monde arabe (IMA) u Parizu važi za kulturni most između Francuske, arapskog sveta i ostatka sveta. Ova arhitektonska građevina deluje kao aktivator kultura i tako je postala nezaobilazno mesto za ljude zainteresovane za arapske svetove. Jedan od objekata iz IMA koji je prikazan u igri Assassin’s Creed Mirage je izvanredna činija od rubina.

Tokom pet decenija, profesor Sir Nasser D. Khalili je sakupio osam najfinijih umetničkih kolekcija na svetu. Ovih osam kolekcija sadrže oko 35.000 dela, od kojih su mnoga izložena u prestižnim institucijama širom sveta. Jedna od ovih kolekcija je posvećena islamskoj umetnosti i onda poseduje više od 28.000 predmeta. 

Shangri La Museum Islamske umetnosti, kulture i dizajna je centar Doris Duke Foundation sa sedištem u Honoluluu. Izgrađen je od strane Doris Duke 1937. godine kao dom, danas je Shangri La mesto koje obogaćuje javno razumevanje islamske umetnosti i kulture, podržava umetnike putem programa rezidencija i služi kao mesto lične i društvene transformacije. Jedan od predmeta iz Shangri La koji je prikazan u “Istoriji Bagdada” je zadivljujuća staklena flaša ukrašenim sa cik-cak dekoracijama.

“Assassin’s Creed uvek teži da igrače vodi ka tome da otkriju i upoznaju više o fascinantnom istorijskom okruženju i epohama koji su vezani za ovu igru”, kaže Tierry Noël, šef Odseka za humanistiku i inspiraciju u Ubisoft-u. 

“Sa informacijama koje su kustosi prikupili, ‘Istorija Bagdada’ pruža istraživački pogled na Bagdad iz 9. veka i Abbaski carstvo, suočavajući se sa predrasudama i klišejima koji su često povezani s njima. Naša saradnja sa poznatim partnerima i stručnjacima kako bismo oživeli ovu mogućnost u igri Assassin’s Creed Mirage pridaje povećanju autentičnosti i tačnosti svemu što obeležava ovaj serijal.” 

Saradnja sa savetnicima – dr. Gler Anderson, stručnjakom za islamsku umetnost i Digitalnim laboratorijom za islamsku vizuelnu kulturu i kolekcijama Univerziteta u Edinburgu, dr. Vanesom Van Rentirgem, stručnjakom za srednjovekovni Bagdad, dr. Ali Olomijem, naučnikom iz oblasti islamske istorije i dr. Rafaelom Vejlandom, stručnjakom za islamsku istoriju koji se pridružio Ubisoft-u prilikom stvaranja igre – bila je ključna za rekreaciju Bagdada u Assassin’s Creed Mirage i funkciju “Istorije Bagdada”.

Za više informacija o ovoj mogućnosti, doprinosu svakog partnera i zajedničkim naporima tima sa savetnicima u stvaranju ovog projekta, posetite: https://ubisoft.com/r/acm_history_of_baghdad

Pod vođstvom Ubisoft Bordeaux-a, Assassin’s Creed Mirage predstavlja omaž serijalu, posebno prva Assassin’s Creed igra. Pozivajući igrače u veličanstveni deveti vek Bagdada u vrhuncu njegovog Zlatnog doba, Assassin’s Creed Mirage nudi odličnu akciju i avanturu  sa modernim pristupom parkuru, skrivanju i ubistvima koji su definisali franšizu već više od petnaest godina. Moderan gejmplej, smešten u 9. veku – odlična kombinacija koja će se zasigurno dopasti mnogima.

 Assassin’s Creed: Mirage je dostupan za pre-order na PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One i Luna, kao i za PC preko Epic Games Store i Ubisoft Store. A pored toga, igrači se takođe mogu pretplatiti na Ubisoft+ kako bi pristupili igri pri lansiranju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top