PlayStation 5

Sony predstavio datum izlaska PS5 Access Controller

Sony je zvanično otkrio datum izlaska i cenu za svoj PlayStation 5 Access Controller. Ovaj jedinstveni i prilagodljivi dizajn će mnogo pomoći igračima sa invaliditetom, a korisnici PlayStation 5 konzole će uskoro imati mogućnost da ga pre-orderuju.

Pristupačnost može biti značajna prepreka za one koji su zainteresovani za igranje video igara, i sve veći napor se ulaže kako bi se igračima sa invaliditetom bolje prilagodilo ovo iskustvo. Razvojni timovi često uključuju funkcionalnosti koje pomažu igračima sa epilepsijom, daltonizmom, osetljivošću na svetlost i drugim vizuelnim ili perceptivnim izazovima. Međutim, prilagođavanje fizičkim poteškoćama pretežno zavisi od dizajna hardvera. To je dovelo do razvoja alata poput Xbox Adaptive Controller-a i nadolazećeg PS5 Access Controller-a.

Nakon pet godina razvoja, Sony PlayStation 5 Access Controller će zvanično biti lansiran 6. decembra. Cena kontrolera će biti 89,99 američkih dolara ili lokalna ekvivalentna cena, mada se stvarne cene mogu razlikovati u zavisnosti od prodavca. Kupci koji žele da se obezbede i dobiju kontroler pri lansiranju imaće mogućnost da ga pre-orderuju počevši od petka, 21. jula.

Novi PlayStation 5 kontroler, koji se sastoji od džojstika i okrugle tastature, omogućava korisnicima zamenu tastera kako bi stvorili širok spektar konfiguracija. Osim osnovne opreme, svaki set sadrži devetnaest različitih poklopaca tastera različitih oblika i veličina, kao i 23 odvojive oznake koje igrači mogu koristiti kako bi obeležili koji unos odgovara kojoj komandi. Korisnici mogu čak dodeliti više funkcija istom tasteru, a PS5 Access Controller može čuvati do 30 različitih kontrolnih profila. Džojstik je takođe prilagodljiv, omogućavajući igračima da podešavaju njegov položaj i biraju između tri različite vrste kapica za džojstik.

PS5 Access Controller takođe ima četiri 3.5mm AUX portova, što korisnicima omogućava prilagođavanje kontrolera sa dodatnim džojsticima i priborom koji se prodaju odvojeno. Korisnici ga čak mogu upariti sa drugim PlayStation 5 kontrolerima. Konkretno, korisnici mogu sinhronizovati do dva PS5 Access Controller-a i jedan PS5 DualSense bežični kontroler u jedan sistem. Access Controller je takođe dizajniran tako da igrači mogu da ga koriste na ravnoj površini ili standardnom nosaču sa AMPS obrascem. Takođe, okrugli oblik kontrolera omogućava korisnicima da ga koriste iz bilo koje orijentacije od 360°.

Pre-order će biti dostupan od 21. jula u 10 sati lokalnog vremena u SAD-u, Ujedinjenom Kraljevstvu, Francuskoj, Nemačkoj, Belgiji, Luksemburgu, Holandiji, Italiji, Španiji, Austriji i Portugalu. Pre-order će biti moguć putem sajta playstation.com ili odabranim prodavnicama. Kupci u drugim regionima će takođe moći da ga pre-orderuju istog dana, ali Sony nije objavio zvanično vreme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top