PC

Valve povećava kapacitete servera zbog sve većeg interesovanja za Counter-Strike 2

Posted on

Counter-Strike 2 je zvanično lansiran ove nedelje, zamenjujući CS:GO. Kao što možete očekivati, to je dovelo do porasta novih igrača i dok obično ne vidimo probleme sa Valveovim uslugama uparivanja, kompanija je u procesu dodavanja dodatnog kapaciteta servera kako bi se nosila sa potražnjom.

U trenutku pisanja, preko 1.3 miliona ljudi igra Counter-Strike 2, a vrhunac u poslednja 24 sata je nešto ispod 1.4 miliona. To je još uvek prilično daleko od rekorda svih vremena od 1.8 miliona istovremenih igrača, prekretnice koja je postavljena pre pet meseci oko vremena kada je Counter-Strike 2 zvanično najavljen.

Na zvaničnom Twitter nalogu Counter-Strike, Valve potvrđuje da su nedavnodostigli kapacitet servera u nekoliko regiona i da su dodavali više kapaciteta servera kako bi se nosili sa potražnjom. Dobra vest ovde je da se ovaj problem dogodio tokom nedelje – šanse su da će Valveu biti potrebni dodatni serveri za naredne jesenje vikende kada više igrača ima vremena da pokrene igru.

Counter-Strike 2 je bio u javnoj test fazi od marta, sa Valveom koji šalje pozive aktivnim CS:GO igračima da pruže povratne informacije o novoj igri pre nego što postane dostupna. Inicijalni plan je bio da se CS2 isporuči tokom leta, ali je Valve taj cilj propustio za samo nekoliko nedelja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version