Domaća Scena

Play!Con Winter 2023: Dino Trnka – O motivaciji i upornosti kroz razvoj igre Lifespace Traveler

Posted on

Bliži nam se šesto izdanje Play!Con-a, domaće gejming konferencije. Naš godišnji dvodnevni događaj zakazan je za 9. i 10. decembar i možete ga posetiti u Hali 1 Beogradskog sajma u sklopu najvećeg festivala pop kulture i gejminga na Balkanu – Games.cona!

Posetioce Play!Cona očekuje niz predavanja, zanimljivih panela i intervjua sa developerima sa domaće game dev scene. Veterani game developmenta sa naših prostora razgovaraće o najrazličitijim temama vezanim za razvoj video igara, kao i o projektima na kojima trenutno rade. Posetioci konferencije će takođe imati priliku da vide gejmplej odabranih projekata, kao i da iz prve ruke čuju komentare developera lično.

Ovom prilikom vam predstavljamo našeg sledećeg gosta, Dina Trnku, koga smo već imali priliku da upoznamo ranije ove godine. U svom predavanju, Dino će se fokusirati na njegov samostalni projekat, Lifespace Traveler.

Iako Dino i njegov rad potiču sa teritorije BiH, jedno je sigurno – prolazi kroz isto kao i svi “developeri samotnjaci” u Srbiji. Ovaj ostrašćeni muzičar, programer i obožavatelj Souls igara odavno se zavetovao da će napraviti svoju igru, što je juna 2023. konačno postalo vidljivo i u javnosti. Za ovakav poduhvat potrebno je rešenosti kakva se danas retko sreće, te iako ćemo pričati o pravljenju igara, lekcija će verovatno najviše odzvoniti kao motivacioni govor!

Predavanje sa Dinom će se održati u nedelju, 10. decembra u 18:00 časova. Posetite nas na Play!Con štandu na Games.con festivalu!

Pratite naš sajt, kao i Play! FacebookInstagram i Twitter stranice za sve novosti o događaju i preostalim gostima na Play!Con Winter 2023.

Vidimo se na Games.conu 9. i 10. decembra!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version