Vesti

Masahiro Sakurai ne odustaje od kreiranja video igara zbog Youtube profila

Masahiro Sakurai


Masahiro Sakurai, cenjeni direktor serijala Super Smash Bros. i Kirby, nedavno je preuzeo novu ulogu kao YouTuber posvećen video igrama, istovremeno nastavljajući sa svojim radom na razvoju igara.

U najnovijoj epizodi svoje serije “Masahiro Sakurai o kreiranju igara”, prikladno nazvanoj “I kreatori se menjaju”, Sakurai deli svoje lično iskustvo od ranih dana u industriji igara do trenutka kada je posmatrao kako njegovi mentori postepeno nestaju iz svesti javnosti. Adresirajući neizbežno pitanje sopstvene relevantnosti u industriji, Sakurai je kroz svoj video objasnio da ostaje aktivan kreator.

“Što se mene tiče, ja još uvek kreiram igre, bar za sada”, potvrdio je Sakurai. “Ali pravim i ovaj YouTube kanal. Nikada ranije nisam radio ništa slično pre nego što sam započeo, tako da se na neki način može reći da nisam ostao na istom mestu.”

Iako je Sakurai upotrebio klasičan klip igre Smash Bros. uz svoje saopštenje, ostavio nas je u neizvesnosti da li razvija novu instalaciju u poznatom serijalu borilačkih igara. Uprkos tome, ranije je u jednom YouTube videu izjavio: “Ne mogu da zamislim Smash Bros. naslov bez mene”, aludirajući na svoju kontinuiranu saradnju sa Nintendom. Šta će biti Sakuraijev sledeći projekat nešto je što ćemo morati da sačekamo da otkrijemo.

U zaključnom delu videa, Sakurai je savetovao svoju publiku da održava poštovanje prema developerima koji su promenili pravac i udaljili se od industrije igara, bilo da su otišli da uživaju u plodovima “zaštićenih patenata koji su im doneli bogatstvo” ili da traže zadovoljstvo u drugim profesionalnim sferama. On je naveo industrijske velikane poput Shigerua Miyamota iz Nintenda i bivšeg developera iz PlatinumGamesa Hidekija Kamiye kao primere onih koji su i dalje deo industrije uprkos tome što nisu uvek u prvom planu. Sakurai je naglasio važnost podrške developerima u njihovim novim poduhvatima, čak i kada pređu na rad izvan igara.

“Osim onih koji dostignu starosnu granicu za penzionisanje, dosta ljudi nestane iz industrije igara na pola puta kroz svoju karijeru“, primetio je Sakurai. “Naravno, za neke od njih jednostavno nije jasno gde su završili. Ovo nije ograničeno samo na industriju igara, ali ako kreatora koga znate iznenada nestane bez traga molim vas da ih ne otpisujete kao ‘oprali se’ ili ‘završili’!”

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top