Nintendo Switch

Prema novim glasinama, Sea of Thieves dolazi na Playstation 5 i Nintendo Switch

Tokom poslednjih nekoliko dana, kružile su glasine da Microsoft razmatra prenos nekih od svojih prestižnijih Xbox ekskluziva na druge platforme. U tom trenutku nisu pomenuti konkretni naslovi, ostavljajući mnoge da nagađaju da bi nedavno izdati Hi-Fi Rush mogao biti taj koji će napraviti skok, ali nekoliko insajdera nagoveštava da će Sea of Thieves biti prva Xbox ekskluziva koja će se pojaviti na drugim platformama.

Prvi insajder koji je tvrdio ovo bio je Jeff Grubb, koji je objasnio u najnovijoj epizodi svog podcast serijala Game Mess Mornings da je čuo da bi Sea of Thieves mogao biti “jedan koji bi mogao doći na druge platforme” kao što su PlayStation i Nintendo Switch. Grubb takođe veruje da bi Xbox potencijalno mogao “rekonfigurisati” svoju strategiju i da bi verovatno trebalo da očekujemo da će se više Xbox ekskluziva pojaviti na konkurentskim platformama.

Grubova reč je sama po sebi prilično pouzdana, ali je njegovu tvrdnju potvrdio reporter portala Game File, Stephen Totilo, koji tvrdi da su mu određeni izvori upoznati sa planovima za portovanje rekli da je Microsoft razmatrao izdavanje Sea of Thieves na drugim platformama. Totilo tvrdi da su mu ovi izvori dali potencijalni datum izlaska početkom 2024. godine za port, ali je radio na tome da tu tvrdnju proveri “šire”, i tvrdi da ne može da potvrdi da li je plan još uvek aktivan za Microsoft.

Sa čisto poslovnog aspekta, prenos Sea of Thieves na druge konzole ima smisla. Microsoft već neko vreme zaostaje za svojim rivalom u prodaji konzola, a taj trend izgleda da će se nastaviti tokom cele ove generacije. Sea of Thieves je live-service naslov sa koji živi i umire na zdravlju svoje baze igrača, a prenos igre na više konzola bi mu dao značajan podsticaj.

Microsoft već ima Minecraft na PlayStation i Nintendo platformama, koje će uskoro biti praćene novim naslovom Call of Duty. U ovo vreme sledeće godine, Microsoft će imati više nego nekoliko Xboxovih naslova dostupnih za kupovinu na PlayStationu, a da ne pominjemo Psychonauts 2, Deathloop i Ghostwire: Tokyo. Dodavanje Sea of Thieves na gomilu nije teško zamisliti.

Međutim, ako Microsoft nastavi sa ovim planovima, to bi bio prvi put da izdavač pretvara trenutnu Xbox ekskluzivu u multi-platformsku. To bi predstavljalo veliku promenu strategije, kao što je Grubb predložio, i potencijalno bi moglo otvoriti vrata za više prethodnih i predstojećih Xbox naslova za koje smo pretpostavili da su ekskluzivni da postanu standardna izdanja. Samo vreme će pokazati kakvi su zapravo planovi Microsofta, iako glasine sugerišu da nećemo dugo čekati da saznamo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top