Nintendo Switch

Nintendo Switch 2 dolazi kasnije ove godine sa 8-inčnim LCD ekranom

Posted on

Već neko vreme slušamo o planovima Nintenda za konzolu sledeće generacije, sa mnogima koji očekuju nastavak Switch dizajna u obliku snažnijeg Switch 2. Prema japanskom analitičaru, Nintendo bi trebao da izbaci svoju novu konzolu kasnije ove godine, ali postoji loša vest za fanove koji se nadaju nadogradnji na OLED ekran.

Prema Bloombergu, analitičar iz Omdia, Hiroshi Hayase, je nedavno istakao klijentima da će Nintendo pokrenuti svoju novu konzolu kasnije ove godine i da će imati LCD ekran umesto OLED-a. Pored toga, tvrdi se da bi proizvodnja Switch 2 mogla imati veliki uticaj na prodaju LCD ekrana, jer bi se isporuke mogle udvostručiti za ovaj tip ekrana kako se proizvodnja Switch 2 pojačava.

Pokretanje nove hardverske platforme sa poboljšanom grafikom, većim kapacitetom skladištenja i drugim naprednim funkcijama bi pomoglo Nintendu da poveća svoju privlačnost i poboljša kvalitet igara koje može kreirati. Prošlogodišnje izdanje The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom je hvaljeno kao tehnološko čudo od strane kompanije za izvlačenje svake poslednje kapi performansi iz starije platforme, dodatno naglašavajući potrebu za nadogradnjom hardvera kako bi se poboljšao kvalitet igre.

Trenutni Nintendo Switch je na tržištu sedam godina i prodao je preko 132 miliona jedinica. Iako kompanija nije pružila nikakvu zvaničnu izjavu u vezi sa njegovom zamenom, očekuje se da će konzola sledeće generacije biti izdana kasnije ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version