PC

Zahvaljujući Activisionu, Xbox je zabeležio porast profita od 49%

Posted on

Xbox je krajem prošle godine završio transakciju vrednu skoro 70 milijardi dolara, spajajući se sa Activision Blizzard. Nakon ove istorijske akvizicije, očekivalo se da će prvi kvartalni finansijski izveštaj o zaradi Xboxa za 2024. godinu pokazati neverovatne rezultate.

Kao što se očekivalo, prisustvo Activision Blizzarda već je počelo da pravi razliku. Prema izveštaju, prihod Xboxa porastao je za 49% u Q2 FY24.

Ova kupovina kompanije Microsoft bila je dugoročna investicija. Ovim tempom, gaming gigant će nastaviti da postavlja nove rekorde svaki kvartal, verovatno nadoknađujući troškove kroz godišnja izdanja poput Call of Duty.

Izveštaj Microsofta potvrđuje da je Activision Blizzard u poslednjem kvartalu ostvario prihod od 2,08 milijardi dolara. Stoga je sigurno reći da se snažni rezultati Xboxa mogu pripisati prisustvu ovog izdavača.

Na primer, gaming gigant je prijavio rast prihoda od 9% za FY24 Q1. Uvođenje izdavača sa pravima na franšize poput Diablo i Call of Duty odmah je dovelo do velikog povećanja ove brojke.

Ipak, brojke hardvera nisu bile impresivne za Xbox. Uprkos neverovatnim ponudama tokom praznične sezone, sa Xbox Series X u prodaji za svega 350$, profit od prodaje je porastao za svega 3% u odnosu na prošlu godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version