PlayStation 5

Starfield izgleda dolazi na PS5 krajem ove godine

Starfield je proglašen za najveću first party igru na Xbox-u u mnogo godina. Nekoliko godina nakon što se ovaj brend konzole povezao sa takvim igrama kao što su Forza, Halo i Gears, Bethesda Game Studios je napravila korak napred da stvori još jednu masivnu franšizu za Microsoft.

Iako je naslov prvobitno privukao milione igrača, na kraju ga je mnogi smatrali prosečnim. Igra je i dalje dokazala da je vredan ekskluzivitet za Xbox, ali nedavni izveštaji sugerišu da Microsoft planira izdavanje ove RPG igre za PS5.

Ovaj trenutak bi mogao da promeni budućnost Xbox brenda. Ekskluzivnost se smatra osnovnim delom ekosistema svakog proizvođača konzola, ali ovaj potez bi mogao da otvori vrata za potpuno pristup treće strane od strane Microsofta.

Ovaj izveštaj dolazi od izvora Xbox Era. Prošle nedelje, Nick Baker iz Xbox Ere tačno je otkrio sadržaj PlayStationovog State of Play, dodajući kredibilitet najnovijim nalazima veb stranice.

Iako su nedavne glasine ukazivale na to da Hi-Fi Rush i Sea of Thieves postaju multiplatformski, ova situacija se brzo razvila, postajući neverovatno zbunjujuća i podeljena.

Izvori tvrde da Microsoft ne želi da propusti potencijalne prodaje od PlayStation. PS5 danas ima 50 miliona jaku bazu korisnika, što ga čini privlačnom platformom za Microsoft.

Kontroverzna, ali poznata RPG igra navodno dolazi na PS5 nakon lansiranja Shattered Space DLC-a. Ovaj izveštaj takođe navodi da Xbox ulaže u PS5 dev kitove za veće multi-platformske napore.

Hi-Fi Rush će takođe biti dostupan na PS5 u prvom kvartalu 2024. godine, prema ovom curenju informacija.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top