PC

Nakon komercijalnog neuspeha, Immortals of Aveum ima cenu od svega 1 dolar

Immortals of Aveum je objavljen u avgustu prošle godine, i iako je pre izlaska pokazao obećanje, igra nije uspela da ispuni svoj potencijal zbog tehničkih izazova i zasićenog tržišta u 2023. godini.

Nedugo nakon ovog izdanja, studio je otpustio oko 45% studija nakon što igra nije ispunila očekivanja prodaje. Sada, nešto više od osam meseci kasnije, Immortals of Aveum je dostupan za £1 u Velikoj Britaniji.

Prvi put ga je primetio korisnik na Redditu, Immortals of Aveum se praktično poklanja besplatno u britanskom supermarketu Asda.

U istoj temi, jedan korisnik je komentarisao da je igru kupio za £5 tokom božićnih praznika. Iako je to već bilo neverovatno jeftino, neuspeh igre doveo je do najniže moguće cene za moderno izdanje.

Asda je poznata po smanjenju cena kako bi raščistila svoje zalihe, ali treba napomenuti da igra nije dostupna u online prodavnici Asda. Stoga bi oni koji žele da kupe naslov morali da se odluče za preuzimanje u prodavnici.

Dok singlplejer igre obično brzo gube svoju vrednost, Immortals of Aveum je jedinstven slučaj jer je igra bila potpuni komercijalni neuspeh.

Prema developerima, ovaj neuspeh dokazuje ograničenu privlačnost jednoigračkih pucača danas.

Međutim, razne druge igre su našle uspeh na istom tržištu. Zauzet raspored izdanja 2023. godine verovatno je bio poslednji ekser u kovčeg za Immortals of Aveum, ali je bio daleko od jedinog razloga za ovu posledicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top