PC

Prodaja Baldur’s Gate 3 daleko premašuje 10 miliona primeraka

Baldur’s Gate 3 je bio definitivno jedna od najvećih uspešnih priča 2023. godine, sa igrom koja je stigla kao iz vedra neba i dobila oduševljene kritike na sve strane, kao i priliv novih igrača koji su uložili u nju. Iako zvanične brojke prodaje nisu podeljene, potvrđeno je da je RPG prodat u “mnogo više” od 10 miliona primeraka.

U nizu tvitova koje je podelio direktor izdavaštva u Larian Studios (poznat online kao Cromwelp), otkriveno je da je igra prodata u najmanje 10 miliona primeraka. Govoreći o ranije obećanom ažuriranju za dodavanje podrške za modove u Baldur’s Gate 3, Cromwelp je rekao:

“Uskoro ćemo detaljno razgovarati o tome kako će izgledati naša podrška za modove. Radimo na tome od lansiranja. Kao i uvek, razgovaraćemo o tome na naš način sa našom zajednicom. Pretnje i toksičnost prema našim developerima i timovima za zajednicu samo će naštetiti razgovoru. Molim vas, prestanite s tim.”

Nastavili su, “Ovo je igra koja je sa ~2 miliona igrača prešla na mnogo više od 10 u vrlo kratkom vremenskom periodu, tako da je prirodno da razgovor postane mutniji i složeniji. Ali da bismo održali isti nivo dijaloga, potrebno je da ljudi razumeju da ti razgovori zahtevaju vreme.”

Naravno, primarni sentiment koji se ovde deli je činjenica da igrači ne bi trebalo da uznemiravaju developere. Međutim, zanimljivo je videti da je igra zvanično prodata u najmanje 10 miliona primeraka – mada, s obzirom na činjenicu da je BG3 bio najprodavanija igra na Steamu 2023. godine, to možda i nije previše iznenađujuće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top