PlayStation 5

PS5 Pro izlazi krajem 2024. godine, prema najnovijim informacijama

Posted on

Prvi put smo čuli o planovima za PS5 Pro prošle godine, o snažnijem modelu sa pojačanim GPU-om za poboljšane ray-tracing performanse koji će se prodavati uz standardni PS5 sistem, koji je krajem prošle godine pretrpeo redizajn da bi uveo odvojivi disk drajv. Najnovije curenje informacija uključuje neke dodatne detalje o specifikacijama, kao i neke informacije o novoj tehnologiji Super Resolution za poboljšane vizuale.

Curenje slajda koje je prvi podelio YT kanal Moore’s Law Is Dead (a potom potvrdio Tom Henderson) navodi da je GPU PS5 Pro sposoban da proizvede 300 TOPS koristeći 8-bitne celine i 67 TFLOPS za 16-bitne floating-point računice. Pretvarajući u FP32, to bi bilo 33,5 TFLOPS na svom vrhuncu, više od tri puta više od trenutnog PS5.

Slajd takođe navodi da će PS5 Pro ponuditi PSSR, implementaciju Sonijevog Multi Frame Super Resolution (MSFR) koja koristi PlayStation Machine Learning (PSML). Ova tehnologija bi takođe podržavala HDR, upravljala dinamičkom ulaznom rezolucijom i podržavala izlaz do 8K u budućim verzijama. Za skaliranje sa 1080p na 4K rezoluciju biće potrebno 2ms vremena ciklusa GPU-a, sa potrebnim kapacitetom memorije od samo 250MB. Programeri mogu implementirati tehnologiju putem zvaničnog SDK, slično AMD FSR i Nvidia DLSS. Sony navodno upoređuje PSSR sa FSR 2 i tvrdi da je kvalitet slike prvog superiorniji.

Očekuje se da će PlayStation 5 Pro debitovati u prazničnoj sezoni 2024. godine, tako da bi Sony uskoro trebao da podeli prve detalje o konzoli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version