PC

Dead Space 2 Remake otkazan zbog loše prodaje prvog rimejka

Dead Space franšiza je imala malo težak put. Dok je prva igra bila dobro prihvaćena, sa mnogim pohvalama za atmosferu i ton igre, njeni nastavci su videli sve manje i manje oduševljenja. Nakon decenije tišine, EA se prošle godine vratio sa jednako dobro prihvaćenim rimejkom prvog dela. Nažalost, izgleda da je franšiza ponovo mrtva.

Kako je izvestio insajder industrije Jeff Grubb tokom podcasta ‘Game Mess Mornings’, EA Motive – studio iza rimejka Dead Space – radio je na nastavku, sa razvojem koji je otišao čak do faze koncepta.

Nažalost, prema Grubbu, slaba prodaja rimejka iz 2023. godine dovela je do otkazivanja/odlaganja nastavka; ponovo stavljajući seriju Dead Space na odmor. EA Motive je sada premešten da radi na Iron Manu i sledećem Battlefield izdanju.

Vest o njegovom otkazivanju dolazi kao prilično iznenađenje, posebno jer je rimejk bio jednako visoko ocenjen kao i original iz 2008. godine. Pored toga, iako nam nikada nisu dati konkretni podaci o prodaji, rimejk je bio druga najprodavanija igra u SAD-u u mesecu kada je izdat – samo iza Call of Duty.

Pored toga, iako igra nije uspela da osvoji bilo kakve glavne nagrade, Dead Space Remake je bio nominovan za najbolji audio dizajn na Game Awards 2023, kao i za ‘Akcionu igru godine’ tokom 27. D.I.C.E nagrada.

Imajući sve to na umu, razočaravajuće je videti da EA daje Dead Space serijalu drugu šansu – samo da bi ga onda otkazao nakon što je bio pozitivno prihvaćen.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top