PC

Remedy otkazao svoj multiplejer projekat Kestrel

Krajem 2023. godine, Remedy nam je dao ažuriranje o Project Vanguard, najavljujući da je igra rebootovana pod radnim naslovom ‘Kestrel’. Ovo je bila jedna od dve eksperimentalne multiplayer igre koje su bile u radu kod Remedy. Nažalost, nakon ponovne evaluacije projekta, Remedy je sada doneo odluku da ga otkaže.

Kestrel, prethodno poznat kao Project Vanguard, bio je prvobitno planiran kao igra koja se može igrati besplatno. Međutim, nakon reboota, odlučeno je da će igra biti izdana kao ‘premium’ naslov. Sada se čini da je Remedy ponovo promenio svoje planove, sa Kestrelom koji je danas zvanično otkazan. Govoreći o odluci, izvršni direktor Remedy, Tero Virtala, objasnio je prednost ovoga, rekavši:

“Odluka da se otkaže kodni naziv Kestrel omogućava Remedy da se više fokusira na druge igre u svom portfoliju. Drugi tekući projekti razvoja igara će dobiti iskusne developere premeštene iz Kestrela. Pored toga, planirane investicione potrebe za Kestrel su uklonjene i ukupne potrebe za regrutacijom Remedy su smanjene.”

Sudeći po zvuku, tim Kestrel neće biti otpušten. Umesto toga, njihovo iskustvo rada na multiplayer igri će biti preneto na ‘druge tekuće projekte’. S obzirom na ono što znamo o razvojnoj mapi Remedy, pretpostavili bismo da će tim Kestrel sada biti spojen sa timom koji radi na Condor, drugom multiplayer projektu studija Remedy. Dok je Kestrel mogao biti nova franšiza, Condor je opisan kao multiplayer igra sa jedinstvenim Remedy twistom, postavljen u Control univerzumu.

Kestrel je bio razvijan u saradnji sa Tencentom, koji je investirao u Remedy i projekat. Ti resursi se sada premeštaju. U nedavnom ažuriranju razvoja, Remedy je naveo da očekuje da će Condor preći u produkciju kasnije ove godine, tako da bi ovaj potez trebao da ubrza taj proces.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top