Vesti

Nove runde otpuštanja u Microsoftu

Posted on

Izgleda da nesrećan trend otpuštanja u industriji video igara još nije gotov. Microsoft je nedavno izvršio otpuštanje preko 1900 zaposlenih u više Xbox Game Studios odeljenja.

Međutim, čini se da je novi talas otpuštanja pred vratima i još će zaposlenih izgubiti poslove.

U maju je izveštaj sugerisao da će Microsoft, kao deo restrukturiranja, otpustiti više zaposlenih u julu. Taj izveštaj se sada čini tačnim, budući da je prvi talas već počeo. Tom Voren je sugerisao da će ih ove nedelje biti još više.

Džesi je na Twitteru objavila da je otpuštena sa svog posla u Microsoftu. Zaposlena je bila deo Xbox divizije i bila je na odmoru kada ju je Microsoft obavestio o odluci da je otpusti.

Od tada, razni drugi Microsoftovi zaposleni su podelili svoje misli o situaciji. Ovaj put, čini se da otpuštanja imaju širi zahvat, utičući na razne pozicije u tehnološkom gigantu.

Microsoft je bio pod velikom kritikom nakon zatvaranja Tango Gameworks i Arkane Austin. Reputacija gaming giganta možda će ponovo biti pogođena nakon ovih otpuštanja.

Trenutno nije jasno koliko je zaposlenih pogođeno poslednjim talasom, ali se očekuju dodatne informacije kako se situacija razvija. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version