Vesti

Microsoft otpušta još 650 zaposlenih iz svoje gejming divizije

Posted on

Xbox tim se suočava sa još jednim rundom otpuštanja. Ovoga puta, Microsoft Gaming CEO, Phil Spencer, je obavestio zaposlene o 3% redukciji radne snage u svim studijima. Iako je to mali procenat, to i dalje znači da će 650 ljudi izgubiti posao, što će podići ukupan broj Microsoft Gaming zaposlenih otpuštenih ove godine na preko 2.500.

Smanjenje troškova je počelo samo nekoliko meseci nakon što je Microsoft finalizovao svoju akviziciju Activision Blizzarda, i nažalost sa svakim kvartalom, bilo je dodatnih otpuštanja raspoređenih tokom godine.

Početno prijavljeno od strane Variety, Microsoft Gaming CEO, Phil Spencer, je obavestio sve u kompaniji o tome u memorandumu poslatom u 3AM u Microsoftovoj matičnoj državi Seattlu. Ovoga puta ipak, to će uglavnom biti oni zaposleni na korporativnoj strani. Kao rezultat, neće biti zatvaranja studija ili otkazivanja igara kao deo ove nove rundu otpuštanja.

Nadamo se da će Microsoft konačno početi da isporučuje finansijsku vrednost kako bi olakšao stvari u narednih nekoliko meseci, jer je nekoliko velikih igara postavljeno, uključujući Starfieldovo prvo proširenje, Obsidianov novi fantastični RPG, Avowed, i Indiana Jones naslov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version