PC

PS VR2 prodaja skočila za čak 2000% nakon sniženja

Nije tajna da PS VR2 nije dobro prolazio na tržištu od početka. Međutim, situacija se drastično promenila jer je PlayStationov VR headset uspeo da zabeleži ogromne brojke u samo jednom danu, sa povećanjem prodaje do 2000%.

PS VR2 je lansiran po neverovatno visokoj ceni od 550 dolara. Pošto nije bio samostalni headset i bio mu je potreban PS5 da bi radio, ceo paket je efektivno koštao oko 1000 dolara. To nije bio dobar posao za fanove i dovelo je do niske prodaje.

Međutim, od lansiranja su bile dve značajne promene. Jedna od njih je predstojeća podrška za Steam za PC kompatibilnost. Druga je sniženje cene od 200 dolara koje je sada dostupno putem više prodavaca u SAD-u.

Prema podacima dobijenim putem ResetEre, PS VR2 je prodao više jedinica u nedelju (jedan dan) nego u poslednjih sedam meseci. Headset je lansiran u februaru 2023. godine, a Sony je prijavio prodaju od 600.000 jedinica u prvih šest meseci.

Na Amazonu, headset više nije dostupan za kupovinu. Takođe je odmah iza Meta Quest 3 kao drugi najprodavaniji gejming VR uređaj na platformi trenutno. To ukazuje da je tržište otvoreno za kupovinu Sonijevog VR hardvera. Međutim, cena je bila previše visoka predugo.

Iako za PS VR2 još uvek nedostaju vodeći naslovi, podrška za PC bi trebalo da ublaži ovaj problem. PC platforma već sadrži niz velikih igara koje su kompatibilne sa VR tehnologijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top