Vesti

Meta zatvara studio iza The Order: 1886

Posted on

Još 2020. godine, Meta je kupila studio za video igre Ready at Dawn, zaduživši ih za razvoj budućih virtualnih realnosti igara i iskustava. Nakon otpuštanja zaposlenih u studiju prošle godine, Ready at Dawn je sada nažalost u potpunosti zatvoren.

Kako je izvestio AndroidCentral, Ready at Dawn – studio najpoznatiji po razvoju PS4 ekskluzive The Order: 1886 kao i VR hita Lone Echo – zatvara se.

Dok su zaposleni “podržani da se prijave na drugo mesto unutar Oculus Studios”, potez je došao kao veliko iznenađenje, sa malo upozorenja ili prethodne najave.

Za neupućene, Ready at Dawn je možda najpoznatiji po kontroverznom The Order: 1886 – i mnogo manje kontroverznom serijalu Lone Echo VR – ali studio je imao preko dve decenije iskustva sa mnogim popularnim franšizama.

Radeći sa PlayStationom pre njihove akvizicije od strane Meta, Ready at Dawn je bio zadužen za razvoj mnogih PSP naslova, uključujući, ali ne ograničavajući se na Daxter; God of War: Chains of Olympus i Ghost of Sparta.

Kao studio, Ready at Dawn je pokazao ogromni potencijal, tako da je šteta što je Meta zatvorila developera tako brzo nakon kupovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version