Vesti

Studio iza Sonic Mania suočen sa otpuštanjima zbog lošeg stanja u industriji

Posted on

Tokom prošle godine, videli smo potpuni egzodus u gejming industriji, sa mnogim studijima, timoviva i na hiljade game deva  otpuštenih ili načinjenih viškom. Ovaj trend je nažalost daleko od usporavanja, sa najnovijom najavom otpuštanja koja dolazi za tim iza mnogo voljenog Sonic Mania i Penny’s Big Breakaway.

Praveći najavu na Twitteru, Hunter Bridges – CTO na Evening Star Studios – je izjavio sledeće: “Nažalost, zbog volatilnih tržišnih uslova u gejming industriji i operativnih realnosti našeg posla, Evening Star mora da se rastane sa 6 članova našeg Penny’s Big Breakaway razvojnog tima.”

Bridges je nastavio: “Ovo nije izbor koji smo želeli da napravimo, jer su oni svi veoma talentovani i cenjeni pojedinci. Ali za sada, želimo da uradimo sve što možemo da im pomognemo da se dočekaju na noge. Ako imate potrebu za bilo kojim od ovog talenta u svom timu (koji se proteže od umetnosti, inženjeringa, dizajna i produkcije) molim vas da se obratite. Rado ću pružiti preporuke i preneti njihove pohvale!”

Dok ne posedujemo tačnu cifru za broj developera koji su radili na Evening Star, studio je relativno nov i mali tim, tako da 6 članova nije mali odlazak.

Penny’s Big Breakaway je bila odlična igra sa puterasto glatkim kontrolama i kretanjem, i predstavlja jedan od najboljih novih 3D platformera u dugo vremena. Kao takva, šteta je videti da je studio morao da pribegne takvim viškovima. Nadamo se da će igra pokupiti na popularnosti tokom vremena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version