Domaća Scena

PLAY! 183 – OKTOBAR 2024

Posted on

183. BROJ ČASOPISA PLAY!ZINE MOŽETE PREUZETI BESPLATNO U PDF FORMATU NA OVOM LINKU

Ko bi rekao da bi od jednog tutorijala nastala kompletna, a pritom fenomenalna video igra, i to deset godina kasnije? Posle nekoliko uvertira koje su delimično služile kao demonstracija DualSense PS kontrolera, Astro Bot robotić nas je odveo na uzbudljivu avanturu koju ćemo zauvek pamtiti i koja će poslužiti za primer svim budućim 3D platformerima.

Nakon što smo mu pomogli da sklopi njegov svemirski brod, naš veseli drugar nas je odbacio do družine Space Marinaca kako bismo im se pridružili u opasnoj operaciji ”detiranizacije”, a u povratku smo isporučili zalutalu pošiljku sa simpatičnom ekipom svemirskih kamiondžija (uz pomoć dispečera naravno). Posle rutinske inspekcije naše fabrike i zaposlenih koji su odradili i više nego zadovoljavajući posao, zatekli smo Zemlju u totalnom haosu. Pih, danas ne možeš da odeš na poslovni put a da se cela planeta ne pretvori u zaleđenu pustinju…

Pošto je sezona grejanja počela malo ranije, u prijatnoj atmosferi našeg toplog doma smo isprobali demo verziju igre Heretical od domaćeg Three Swords Studija, koja je nedavno osvanula na Steam-u. Možete je isprobati već sada, a na narednim stranicama možete pročitati i naše utiske o igri!

Kad smo kod domaće scene, ispratili smo Gamescom festival u Kelnu, koji je ove godine imao rekordnu posećenost. Pod okriljem Srpske Gejming Asocijacije (SGA), svoje projekte su predstavili i naši značajni studiji, uključujući Tricoman, Bohemian Pulp i Shosha Games. Ako vas zanima esports, u istoimenoj rubrici ćete pronaći reportaže sa dva događaja, među kojima je i Nations Cup gde je Srbija osvojila srebrnu medalju.

To bi bilo to za naš ”demo” broja 183. Uživajte u full verziji!

183. BROJ ČASOPISA PLAY!ZINE MOŽETE PREUZETI BESPLATNO U PDF FORMATU NA OVOM LINKU

Ranija izdanja Play!Zine magazina možete pročitati ovde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version