PC

Konami i FIFA se udružili u svrhu esports turnira

Posted on

Još 2022. godine, EA je najavio da će okončati svoje decenijama dugo partnerstvo sa Fédération Internationale de Football Association, što je značilo da budući EA fudbalski naslovi više ne nose ime FIFA – već su preimenovani u EA Sports FC. Dok je 2K izgleda stekao licencu za redovne fudbalske igre, EA-ov dugogodišnji konkurent Konami je sada zgrabio FIFA ime za svoja eSports izdanja.

Objavljujući najavu na svom zvaničnom vebsajtu (i prevedeno od strane ResetEra korisnika ‘Eroke’), Konami je otkrio da su “potpisali sporazum sa Fédération Internationale de Football Association (FIFA) o saradnji u nastavku razvoja eSports širom sveta. Kao deo ove inicijative, dva FIFA Svetska kupa će biti održana do kraja 2024. godine, od kojih će svaki predstavljati eFootball takmičarske naslove za mobilne i kućne konzole.”

Potpuni detalji o takmičenju se mogu naći OVDE, ali zanimljivija je činjenica da je Konami stekao licencu u nekom obliku ili drugom – posebno s obzirom na činjenicu da se izdavač direktno takmičio sa EA decenijama u fudbalskom prostoru sa svojim sopstvenim Pro Evolution Soccer (PES) serijalom.

Čak i bez FIFA imena, EA Sports FC je navodno nastavio da napreduje, i tako će biti zanimljivo videti da li Konami dobijanje licence pravi značajnu razliku u smislu prodaje. Moraćemo da sačekamo i vidimo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version