Gadgets

4K Nintendo 64 izlazi sledeće godine, koštaće 249$

Posted on

Dizajner dugoočekivane 4K verzije Nintendo 64 konzole, Analogue 3D, objavio je da će biti puštena u prodaju u prvom kvartalu 2025. godine po ceni od 249,99 dolara. Konzola, koja inače dolazi u crnoj i beloj varijanti, biće dostupna za preorder od 21. oktobra.

Prvobitno najavljen početkom 2024. godine, Analogue 3D nudi modernizovano iskustvo sa klasičnim N64 igrama. Slično prethodnim Analogue NES, SNES, Sega Genesis i Game Boy konzolama, i N64 će zadržati autentičnost originala. Moći ćemo da uživamo u našim omiljenim N64 igrama u 4K rezoluciji sa više display opcija koje imitiraju iskustvo CRT televizora.

Analogue tvrdi da je sistem pažljivo dizajniran sa specijalno prilagođenim 4K poboljšanjima, omogućavajući vernu rekreaciju klasičnih igara sa najboljim mogućim vizuelnim kvalitetom. Bilo da želite da se prisetite zlatne ere N64 ili da je iskusite po prvi put, Analogue 3D nam se čini kao odlična opcija u oba slučaja.

Jedna od ključnih karakteristika Analogue 3D konzole je njena potpuna kompatibilnost sa celom N64 kolekcijom igara. Konzola će takođe funkcionisati bez regionalnih ograničenja uz pomoć FPGA (Field Programmable Gate Array) tehnologije, koja omogućava konzoli da verno oponaša original, pružajući preciznije iskustvo od klasičnih emulatora. Konzola nudi mnogo opcija za povezivanje, uključujući četiri porta za kontrolere, dva USB porta, slot za SD karticu i Bluetooth podršku.

Iako Analogue 3D nažalost ne dolazi sa kontrolerom, dostupna je unapređena verzija N64 gejmpeda koju je dizajnirao 8bitdo. Ovaj unapređeni kontroler, koji se prodaje po ceni od 39,99 dolara, zadržava poznati oblik, ali izostavlja ozloglašeni ”srednji prst” originala. Ovaj kontroler je takođe kompatibilan sa uređajima poput Switcha, Androida i PC-ja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version