PLAY! ; PLAY! Zine

Hob – nova akciona avantura od kreatora Torchlighta

Hob je nova akciona avantura koju nam sprema Runic Games, studio koji je radio Torchlight i Torchlight 2. Njihov novi projekat je žanrovski različit od prethodnih izdanja, ali je vizuelno sličan, sa stripolikim svetom i karakterima.

Zanimljivost u Hobu jeste da u celoj igri nema dijaloga i teksta. Sve što postoji jeste interakcija sa svetom u kome ste. Ta interakcija će menjati svet pred vašim očima. Na taj način vam se otvaraju nove mape, zadaci i neprijatelji. Vaš heroj ima mehaničku ruku koju možete da koristite za penjanje uz pomoć kuke, da letite ili se borite.

“Promena sveta je ključni element u Hobu. Dok vraćate svet u stanje u kom treba da bude, otvaraju se potpuno novi predeli, koji ranije nisu bili dostupni. Možete da gledate na ovaj svet kao na rasturenu Rubikovu kocku. Dok rešavate zagonetke, dobijate pristup delovima sveta koji su ili bili uspavani ili pretrpani neprijateljima. Ove promene će uticati i na delove koje ste već posetili i stvari će verovatno biti različite kada se jednom vratite gde ste ranije bili. Ipak, jezgro igre Hoba jeste misterija ko ste vi u stvari. Ne samo da ste sami i verovatno jedini od vaše vrste, već ste i jedini sposobni da menjate izgled i svrhu sveta.” – objašnjava Vonder Rasel (Wonder Russell) iz Runic Gamesa.

Hob će izaći za PC i PlayStation 4 a tačan datum izlaska se još ne zna, osim da će biti u toku 2017. godine.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!