PLAY! ; PLAY! Zine

Dragon Ball FighterZ već ostao bez 80% igrača na Steamu

Kolega Miloš je u recenziji za Dragon Ball FighterZ kao jake adute naveo odličnu postavku likova, i više nego dobru borbenu mehaniku sa još puno pozitivnih stvari, ali to izgleda nije dovoljno da igrače na duže staze zadrži u ovoj tabačini.

Kako GitHyp prenosi, broj igrača je sa 44 hiljade na početku, odnosno pre samo dve nedelje spao za čak 80 procenata, na svega 9 hiljada, koliko je zabeleženo tokom vikenda za nama.

Još je izneto i zanimljivo poređenje da je dve godine starija Brawlhala po broju aktivnih igrača pretekla  DBFZ proteklog vikenda.

Ipak, treba imati na umu dve stvari. Prva je da je veliki broj igrača pre svega kupio igru na konzolama, jer je tradicionalno među fajterskim zajednicama da se igre igraju na konzolama, i generalno je igra veoma dobro prihvaćena u FGC. Druga stvar je da, što se tiče igrača koji su je kupili na Steamu, dobar deo njih su verovatno fanovi Dragon Balla, koji su je prevashodno kupili radi prelaska priče, a ne toliko zbog igranja multiplejera.

Videćemo kako će se situacija dalje razvijati, pošto je ipak dosta rano za brzo opadanje popularnosti jedne ovakve tabačine, koja još uvek ima šta da pokaže u vidu sadržaja, ali i na takmičenjima.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!