PC

EA odbija da izbaci Ultimate Team pakete kartica za FIFA 18/19 u Belgiji, tužilaštvo pokrenulo istragu

Ovog leta smo bili svedoci snage zakona koji je donet u Belgiji, a koji kaže da je sistem Loot kutija, koji je postao masovno popularan u igrama prethodnih par godina, zapravo čisto kockanje i kao takvo ne sme postojati u igrama koje se prodaju maloletnicima i mora imati jasna obeležja da poseduje elemente kockanja.

Kako bi se usaglasili sa ovim zakonima, do sada su čak tri velika izdavača rešila da se povinuju ovim odlukama, pa je tako (na tržištu Belgije) Blizzard ugasio kupovinu kutija za pravi novac u Overwatchu i HotS-u, Valve je zabranio trgovinu CS:GO predmetima, dok je brojne mere preduzeo i 2k za njihove NBA igre. Svi su to učinili sa negodovanjem i naglašavanjem kako se ne slažu sa takvim odredbama, ali su ipak povukli poteze kako bi se uskladili sa zakonima Belgije.

Ipak, jedan izdavač izgleda odbija da povuče ovakve poteze u Belgiji. Eletronic Arts je rešio da ostavi pakete kartica za Ultimate Team mod, i mimo obaveze da ih ukloni u roku od dva meseca, pa će zbog toga ići na belgijski sud, i prema saznanjima koje ima portal PCgamesN, tužilaštvo već pravi slučaj.

Ultimate Team je jedan od najpopularnijih modova u FIFA igrama, koji donosi ogroman novac Electronic Artsu, prodajom paketa kartica sa nasumičnim fudbalerima, pa je razumljivo zašto žele da se za ovo bore na sudu, jer verovatno vide da ako dozvole da prođe kao kockanje u jednoj evropskoj državi, vrlo verovatno će to uskoro doći i do drugih evropskih zemalja.

Comments
Play!Zine - preko 12 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Play!Zine 2006-2019

To Top