Domaća Scena

Eipix potpisao sporazum o saradnji sa Educons univerzitetom

Poznati domaći game developer Eipix Entertainment potpisao je sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji sa Univerzitetom Educons. Potpisnici su rektor prof. dr Aleksandar Andrejević, i direktor kompanije Eipix, Mirko Topalski. Primarni cilj ovog sporazuma je uključivanje studenata Fakulteta digitalne produkcije Univerziteta Educons u intenzivnu stručnu praksu kao i profesionalnu obuku za angažman u industriji razvoja video-igara.

Formalizovanje saradnje između Univerziteta Educons i Eipixa podrazumeva sistemsko sprovođenje stručnih praksi i obuka, odnosno lakše i brže prevazilaženje prelaznog perioda između završetka školovanja i početka profesionalnog angažmana za studente.

Eipix je inače trenutno najproduktivniji proizvođač HOPA (Hidden Object Puzzle Adventure) igara na svetu, sa preko 40 objavljenih naslova. Kompanija trenutno intenzivno radi i na pravljenju free-to-play igara a do kraja godine očekujemo da ih ozbiljnije vidimo i na ovom tržištu.

PRO_9011

 

PRO_9051

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top