Mobile

INTERVJU: Lucky Mask Games – Snipe Show

Sa porastom popularnosti pametnih telefona poslednjih godina viđamo sve veći porast proizvodnje igara i aplikacije za ove uređaje, a tržište mobilnih aplikacija studijima godišnje donosi vrtoglave sume. Koliko je tržište mobilnih aplikacija veliko govori podatak da svakog dana samo na Google Play Store bude prijavljeno preko hiljadu novih aplikacija. Ovom velikom vrtlogu priključio se Lucky Mask Games, tročlani studio iz Kanade.

Studio je nedavno objavio svoju prvu igru Snipe Show koja je, naravno, simulacija hokeja (ipak su momci pravi Kanađani). Imali smo priliku da popričamo sa Adamom Karboneom, 3D modelarom i animatorom za Lucky Mask Games koji nam otkriva koliko je teško ili lako razvijati igru za Android i iOS.

Možete li nam ukratko ispričati o vašem studiju i kako ste počeli da se bavite razvojem igara?

Džejms, Majk i ja smo pohađali Filmsku školu za dizajn i razvoj video igara u Torontu. Tokom naših studija imali smo priliku da sarađujemo na brojnim projektima. Nakon što smo Džejms, Majk i ja završili školu kao tri najbolja učenika generacije odlučili smo da nastavimo našu poslovnu saradnju i osnovali smo Lucky Mask Games.

lucky mask games

Kaže se da je hokej nacionalni sport Kanade. U kojim još zemljama je vaša igra stekla popularnost?

Stekli smo popularnost u drugim zemljama gde je hokej razvijen poput Češke i Švedske. Rusija, Finska i Nemačka su se takođe pokazali ako ljubitelji hokeja i Snipe Show. Iako kažu da je hokej kanadski sport, u ovogodišnjem plej-ofu NHL-a nećete videti nijedan kanadski tim.

Vaša igra je dostupna za mobilne uređaje. Da li možemo da očekujemo PC ili konzolni port u budućnosti?

Trenutno nam to nije u planu. Ali, ako Snipe Show postane veoma popularan možda ćemo i napraviti port za PC.

Kada već pričamo o mobilnim platformama, ko je lakši za saradnju – Google ili Apple?

Google Play Store je manje-više “pošalji i sačekaj par sati za upload”, dok Apple-ova procedura može da potraje nedeljama. Što se tiče komunikacije, rekao bih da su obe kompanije odgovorne prema developerima, tako da lično nema preferenciju.

Koliko je teško takmičiti se sa plaćenom aplikacijom u moru besplatnih na mobilnom tržištu?

Veoma teško. Tržište je toliko preplavljeno da je gotovo nemoguće biti primećen. Hiljade aplikacija se dnevno pojavljuju, a mnoge su besplatne. Kako odbiti nešto besplatno? Verujemo da smo sa Snipe Show napravili dobar izbor da je naplaćujemo jer igra ima sate gameplaya kao i online tabele sa rezultatima koje se brzo popunjavaju što čini celo iskustvo mnogo izazovnijim.

Da li je tokom razvoja Snipe Show bilo teških perioda?

U nekim trenucima razvijanje bilo kakve aplikacije može da postane teško. Za Snipe Show smo imali lagodnih momenata kada je sve radilo i izgledalo kako treba, dok smo u drugim trenucima udarali glavom o sto smišljajući rešenja i ispravke. Jedan interesantan zadatak bio je kako izazvati nekoga kroz online VS režim. Da li poslati zahtev nekome i čekati na odgovor? Da li morate da prihvatite izazov? Ono što smo odlučili je da, ako igrate online, budete dostupni da vas bilo ko izazove na dvoboj. Ako odbijete izazov, nema nikakvih posledica po vašu statistiku. Ali, kada šaljete izazov, ne morate da sedite i čekate protivnika već ćete odigrati svoju rundu, a onda sačekati suparnika da odigra svoju ili odbije izazov. Smatrali smo da ako ste aktivni u online delu igre nema potrebe odbijati izazove, sem ako je neki određeni igrač uspevao da vas pobedi više puta.

Ako smemo da pitamo, za koji tim navijate?

Haha, ne smete… Za Toronto Maple Leafs.

Koji su dalji planovi za Snipe Show i Lucky Mask Games?

Za sada nam je fokus na pružanju podrške za Snipe Show. Imamo neke ideje za buduće apdejte kako bi igra ostala zanimljiva i uzbudljiva igračima. Imaćemo i neke sjajne nagradne igre zahvaljujući kompanijama partnerima koje ćete videti tokom narednih nedelja. Pored održavanja Snipe Show imamo u rezervi druge projekte i uzbuđeni smo da nastavimo sa radom na njima. Ali, još je rano da pričamo o tome.

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top