Nintendo Switch

Blasphemous – 2D nelinearni platformer sa Dark Souls vajbom

Blasphemous je nelinearna 2D skrolujuća platforma u pixel art grafici koja svojim mračnim tonovima i jakom pričom podseća na Dark Souls serijal. Igra je na Kickstarteru uspela da za samo 24 sata ostvari svoj cilj od 50.000 dolara, a sada se ciljevi produbljuju, a igra će dobiti više sadržaja.

Dizajneri koji već stoje iza vizuelno sličnog, ali tematski potpuno različitog naslova, The Last Door, horora inspirisanog Lavkraftovim i delima Edgar Alan Poa, sada su se okrenili malo drugačijem okruženju.

Igra je smeštena u divlju zemlju Ortodoksiju, mesto gde je religija za obične građane od najveće važnosti, gde je sujeverje duboko ukorenjeno, a broj crkava veći od broja ljudi. Naći ćete se u ovoj prokletoj zemlji na početku “Vremena Korupcije”.

Nivoi u igri će biti nelinearni i svaki će biti deo komplikovane priče, ali ako vam je akcija u prvom planu, možete jednostavno svojim mačem dobiti svaku raspravu. Sve dok se ne nađe neki govornik sa većim mačem.

Glavni junak je Pokajnik, (The Penitent One), poslednji iz reda Tihe Patnje(The Silent Sorrow). Svi oni su kažnjeni i bačeni u Ambis Beskrajne Tuge, a kako se naš heroj oslobodio i šta mu je sudbina pripremila ostaje da se vidi kada igra izađe. Za sada je sigurno da će izaći za PC, OSX i Linux, a ako sakupe dovoljno sredstava, planira se verzija za PS4, Xbox One i verovatno PSVita, a kao što vidite ispod, Switch verzija je već zagarantovana.

 

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top